fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Lezing Klaas de Jong

  Van droefheid naar vreugde

  1933. De student Jakov Adler vlucht van het Duitse Neurenberg naar Amsterdam. Daar wordt hij arts in het Nederlands Israëlietisch Ziekenhuis en trouwt met Betsy de Leeuw, die daar als verpleegster werkt.
  1943. Jakov en zijn vrouw Betsy moeten onderduiken. Op hun eerste onderduikadres in Giethoorn lezen ze in het boek Esther over de ondergang van de Jodenhater Haman. Jakov en Betsy overleven de oorlog en vertrekken in 1949 naar hun nieuwe thuis: Israël.


  In 1991 schreef Jakov Adler in het Hebreeuws zijn herinneringen op, vanaf de vlucht uit Neurenberg in 1933 tot de aankomst in Haifa in 1949. De titel voor zijn verhaal ontleende hij aan Esther 9. Dit uitzonderlijke boek is nu eindelijk ook in het Nederlands verkrijgbaar.

  Uitgever Klaas de Jong spreekt op woensdag 15 mei over het boek Van droefheid naar vreugde. Deze lezing vindt plaats in het Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis. Aanmelden is wel verplicht en kan via onderstaand formulier, of bel 033-24 588 24.