• Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Israëlische kopstukken aanwezig bij awarduitreiking IPC

  23 januari 2009

  Pieter van Oordt en Roger van Oordt nemen de Kachol-Lavan-Award in handen

  Pieter van Oordt en Roger van Oordt nemen de Kachol-Lavan-Award in handen

  Benjamin Netanyahu, leider Likoed

  Benjamin Netanyahu, leider Likoed

  Roger van Oordt, directeur Christenen voor Israël

  Roger van Oordt, directeur Christenen voor Israël

  Tzipi Livni, minister Buitenlandse Zaken

  Tzipi Livni, minister Buitenlandse Zaken

  In aanwezigheid van ruim duizend Israëlische ondernemers, de minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni, Likoed leider Benjamin Netanyahu en de minister van Defensie Ehud Barak, ontving Israël Producten Centrum (IPC) in Tel Aviv de Kachol-Lavan-Award uit handen van de minister van Handel en Industrie, Eli Yishai.

  Het is voor het eerst in de geschiedenis van deze prestigieuze Award dat een buitenlands bedrijf deze in ontvangst mag nemen.

  “Biddend achter Israël staan is onze belangrijkste opdracht”

  De Award is een initiatief van organisaties van Israëlische fabrikanten (Manufacturers Association of Israël) en wordt jaarlijks uitgereikt aan Israëlische bedrijven die veel geëxporteerd hebben. Israël is afhankelijk van de export omdat het land zelf nauwelijks beschikt over eigen grondstoffen. De export is met name voor de werkgelegenheid van groot belang.

  IPC kreeg de Award vanwege de jarenlange betrokkenheid met Israël. De Israëlische leveranciers waren er met name van onder de indruk dat de 250 consulenten van IPC als vrijwilligers de producten in Nederland verkopen. “Ze doen dit omdat ze de God van Israël liefhebben en daarom ook Zijn volk”, zegt IPC-directeur Pieter van Oordt. “Als ik dat aan mijn Israëlische zakenvrienden vertel, vallen ze vaak stil van ontroering.”

  In een korte toespraak maakte Roger van Oordt, directeur van Christenen voor Israël, de aanwezigen in Tel Aviv duidelijk dat het onze belangrijkste opdracht als christenen is om biddend achter Israël te staan. Want de God van Israël is trouw aan zijn volk en de beloften die hij aan hen heeft gedaan.

  Israël Producten Centrum – Winkel in Israël

  Bezoek nu de website van het IPC.

  2 Reacties

  • Hendrianus -  12 oktober 2011 Beste Marianne,

   'brabosh' vertaald stukken die anti Palestijns en pro Israel zijn van elke bron die er is dus niet uitsluitend persberichten van de Israëlische overheid sterker ik heb nooit een vertaald persbericht van de Israëlische overheid kunnen ontdekken op "brabosh". Ik denk dat die berichten ook veel te gematigd zijn voor het karakter van het 'brabosh' blog.
   "brabosh" draagt een uitgesproken pro-Israel stelling uit en duld in de reactie ruimte geen enkel commentaar en indien de ruimte open is geen enkel kritisch commentaar. Ofwel 'brabosh' schrijft voor zichzelf en neemt reageerders niet serieus en heeft geen boodschap aan reageerders.
   Hoogst merkwaardig maar goed het is een privé weblog dus binnen de wet kun je doen en laten wat je wil.
  • Marianne -  26 maart 2010 Voor meer informatie over Israel bestaan er een aantal particuliere websites, die goed bijgehouden worden. Hier onder enkele websites die de moeite waard zijn om bij te houden. Beiden putten uit dezelfde bron (Israelische media). VOor Brabosch is kennis van de Nederlandse taal voldoende. Voor de andere niet. Daarvoor moet je wel wat engels kennen (niet helemaal engels overigens).

   http://brabosh.com/ (vertaalde persberichten Israelische overheid)
   www.tzion.nl (meer originele persberichten Israelische berichten, zelfde bron; engelse taal moet beheerst worden! )

  Plaats een reactie