• Israëlnieuws via Whatsapp

 • Geen categorie

  Willem J.J. Glashouwer geridderd

  17 maart 2010

  100317_glashouwergeridderd.jpg
  Dominee Willem Glashouwer is Koninklijk onderscheiden. Afgelopen dinsdagavond kreeg hij uit handen van de Amersfoortse burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper de onderscheiding opgespeld. Hare majesteit benoemde Glashouwer tot Ridder in Orde van Oranje Nassau.

  Willem Glashouwer is vooral bekend geworden door zijn inzet en passie voor Israël. Samen met mensen als wijlen Pee Koelewijn en oprichter Karel van Oordt, stond hij aan de wieg van de organisatie Christenen voor Israël en was hij jarenlang voorzitter van het bestuur.

  Later maakte hij de overstap naar de internationale poot van Christenen voor Israël en reist hij de wereld af om – waar het kan – de Bijbelse boodschap over Israël te prediken. Ook na zijn 65ste blijft hij – als president van Christians for Israël International – deze boodschap uitdragen.

  Glashouwer herinnert het zich nog goed hoe hij door Karel van Oordt gevraagd werd voorzitter te worden van Christenen voor Israël. “Karel zocht mij op na ziekenhuisname waar ik een zware hersenoperatie had ondergaan. Ik werkte toen bij de EO als programmamaker radio en televisie. Uiteraard maakten we ook programma’s over Israël. Dat was Karel opgevallen.”

  Glashouwer kan zich de vraag van Karel nog glashelder herinneren.  “Hij zei: ‘Er zijn genoeg mensen  die van dode Joden houden. ‘Abraham, Izaak, Jacob, Paulus, en noem maar op. Maar ik ben op zoek naar iemand die naast levende Joden wil gaan staan’, vervolgde Van Oordt. Ook heb ik iemand nodig die de Kerk overtuigt van de dwaling die vervangingstheologie heet.’ Die vragen hebben mij een week beziggehouden, voordat ik besloot om ja tegen Van Oordt te zeggen.”

  Van 1992 tot en met 1999 was Glashouwer voorzitter van Christenen voor Israel Nederland. In 1999 besloot hij over te stappen naar de Internationale tak van Christenen voor Israël (Christians for Israël International). Vanaf 2005 tot heden is hij president van International. Hoewel Glashouwer 65 jaar is, besloot hij als vrijwilliger door te gaan met het werk voor Israël. “Ik reis veel om de bijbelse boodschap over Israël bekend te maken. God heeft een eeuwig verbond gesloten met dit volk. Dat verbond geldt nog onverkort.”

  Thema

  Plaats een reactie