Nieuws

Leren van Israël

19 januari 2011

Niet alleen de synagoge moet in Nederland worden beschermd. Ook de Koptische kerken worden bedreigd door mensen die de God van Israël haten. Het zijn dezelfde duistere machten die tot vernietiging van alle Joden opriepen in de vorige eeuw. Het zijn dezelfde duistere machten die veel christenen vermoordden in de voormalige Sovjet-Unie. Het is de macht van de boze die zich verzet tegen Gods plan van verlossing en vrede.

In Israël worden de synagogen steeds voller. Dat merkte ik ook bij mijn laatste bezoek aan Israël. Hier worden de kerken steeds leger. Zeventig procent van de Joodse bevolking houdt, ieder op zijn eigen wijze, de Joodse vastendag Jom Kippoer. Nog geen vijf procent van onze Nederlandse bevolking houd de kerkelijke vastendag Goede Vrijdag. We kunnen veel van Israël leren. De Bijbel is door Joden geschreven.

Thema

Plaats een reactie