fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Geen categorie

  PvdD geeft toe: slachtverbod politieke zet

  31 mei 2011

  Bij monde van werkgroepvoorzitter Leo de Groot heeft de Partij voor de Dieren toegegeven haar campagne om onverdoofd slachten te verbieden bewust te hebben gericht tegen Joden en moslims uit politieke overwegingen.

  Sjechieta-verdedigers Rabbijn Lody van de Kamp (NIK) en Brigitte Wielheesen (D’66) spraken woensdagavond 25 mei op een discussieavond over het ritueel slachten georganiseerd door de JongeDemocraten in Nijmegen. Het wetsvoorstel-Thieme dat onbedwelmd ritueel slachten wil verbieden, werd verdedigd door Leo de Groot, werkgroepvoorzitter van de Partij voor de Dieren in Gelderland en kandidaat statenlid voor Gelderland.

  De Groot wist de aanwezige D’66-jongeren niet te overtuigen. Maar ook zelf gaf de Gelderse PvdD-er aan dat hij als vegetariër sympathie had voor het koosjere slachten. Nadat rabbijn Van de Kamp had uitgelegd hoe de shechita precies wordt verricht, reageerde De Groot dat als hij ooit vlees zou eten dat alleen kosjer geslacht vlees zou zijn.

  Op de vraag waarom de PvdD dit dan toch wil verbieden, luidde het antwoord: ”De grote algemene slacht kunnen we niet verbieden, dan maar de veel kleinere halal en kosjer.”

  Hiermee gaf De Groot in feite toe dat de politieke agenda van de PvdD over de ruggen van religieuze minderheden in Nederland wordt uitgedragen. Voorvechters van geloofsvrijheid die tegen dit verbod strijden, wordt makkelijk de mond gesnoerd. Wie het verbod koppelt aan antisemitisme, hoort al gauw het verwijt dat hij de discussie vervalst…

  Rabbijn Van de Kamp legde uit: “Hoe deze afloopt, het is slecht voor de Joden. Zelfs als het verbod op onverdoofd slachten wordt afgeblazen, is het kwaad al aangericht. Want Joden zijn effectief neergezet als dierenbeulen. Vroeger waren het de Joden die de bronnen vervuilden, die ziektes verspreiden, nu zijn het de Joden die dieren martelen.”