fbpx
  • Israëlnieuws via Whatsapp

  • Geen categorie

    Eerste Kamer keurt wetsvoorstel onverdoofd slachten af

    14 december 2011

    Het wetsvoorstel van de Partij van de Dieren om onverdoofd slachten te verbieden leek tijdens het debat in de Eerste Kamer op 13 december geen meerderheid te krijgen. De PvdA en de VVD keerden zich tegen het wetsvoorstel dat eerder in de Tweede Kamer wel een ruime meerderheid kreeg. In de Eerste Kamer klonk vooral veel bezorgdheid over de aantasting van de vrijheid van godsdienst. Een verbod op onverdoofd slachten zou inhouden dat onder meer de koosjere slacht in Nederland verboden zou worden. Diverse Joodse instanties reageerden daarom opgelucht na het debat in de Eerste Kamer. De stemming over het wetsvoorstel in de Eerste Kamer vindt plaats op dinsdag 20 december.