fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  March of the Living

  25 april 2012
  De March of the Living. | Foto: C4I

  De March of the Living. | Foto: C4I

  De ‘March of the Living’ (Mars van de levenden) vindt jaarlijks plaats op Jom Hasjoa, de Holocaust herdenkingsdag. Deze dag valt op de 27e Niesan van de Joodse kalender, dit jaar op 19 april. Tijdens de Holocaust herdenkingsdag rouwen en herdenken Joden wereldwijd de 6 miljoen Joodse mannen, vrouwen en kinderen die door de Nazi’s gedood zijn tijdens de Holocaust.

  De ‘March of the Living’ is een tocht die sinds 1988 gelopen wordt door zo’n 10.000 Joodse jongeren. De jongeren die meelopen, komen vanuit de hele wereld naar Auschwitz. Ze komen om de slachtoffers van de Holocaust te herdenken en om te laten zien dat de dood niet het laatste woord heeft gehad en dat het Joodse volk leeft!

  De mars begint in Auschwitz I en vandaar loopt men naar Auschwitz-Birkenau. Daar vindt een herdenking plaats voor de slachtoffers van de Holocaust, maar ook voor de mensen die zich ingezet hebben om het Joodse volk te redden en de bevrijders van de kampen.

  Van 16 t/m 20 april organiseerde Christians for Israel International (C4I) een reis naar Polen waaraan 27 Nederlanders, 3 Belgen en 6 Oekraïners deelnamen. Tijdens deze bijzondere reis bezochten we de concentratiekampen van Auschwitz, bestudeerden we het Joodse leven in Krakau en Oświęcim voor de Tweede Wereldoorlog en namen we deel aan de March of the Living. Het was enorm indrukwekkend om als vrienden van Israël mee te mogen lopen met deze tocht.