fbpx
 • Ds. Jaap de Vreugd
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Sprekers

  Ds. Jaap de Vreugd

  ‘Het gebeuren rond Israël is een van de grote tekenen van God in onze tijd’

  Kennismaken

  ‘Ik ben emeritus Hervormd predikant in de PKN. Al heel veel jaren ben ik betrokken bij kerk-en-Israëlwerk, onder meer als lid van de Raad voor de verhouding van kerk en Israël in de toenmalige Hervormde kerk. Ook was ik bestuurslid en voorzitter bij Christenen voor Israël. Nog steeds ben ik actief als schrijver en spreker voor deze stichting.’

  Uitgelicht

  ‘Bijzonder boeit mij de relatie tussen de synagoge en de kerk. Dat waaiert uit naar vele terreinen: de plaats van Israël in Gods handelen, de plaats van de gemeente daarin, de Joodse ‘wieg’ van het christendom, zionisme, anti-zionisme, antisemitisme, enzovoorts.’

  Bekijk ook de algemene en praktische informatie over het uitnodigen van een spreker.

  Bekijk hier een video-opname van ds. Jaap de Vreugd terug.

   
  Ds. Jaap de Vreugd spreekt onder meer graag over de volgende thema’s:

  – Het jodendom als godsdienst
  – Verhouding tussen Israël en de kerk
  – Bijbelse profetieën over Israël
  – Plaats van Israël in Gods heilsplan

  Thema