fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Boost voor Israëlsupport onder Russische christenen

  3 december 2012

  De Knesset Christian Allies’ Caucus (KCAC), de Internationale Christelijke Ambassade te Jeruzalem (ICAJ) en het World Jewish Congress (WJC) werkten een paar maanden geleden samen om de grootste pro-Israël bijeenkomst in Rusland ooit, te sponsoren. Die vond plaats in de pittoreske stad St. Petersburg.

  De nationale directeur van de Russische afdeling van de ICAJ, Howard Flower, ontving een officiële Israëlische delegatie onder leiding van twee leden van het Israëlische parlement voor de baanbrekende vergaderingen met plaatselijke christelijke leiders. Josh Reinstein, directeur van de KCAC, en vertegenwoordigers van het WJC maakten ook deel uit van de Israëlische delegatie. Zij ontmoetten Russische christelijke pastors en leiders om goede werkrelaties met de groeiende Evangelische gemeenten in Rusland te bedenken en vorm te geven.

  Een groot aantal bisschoppen en pastors uit het noordwesten van Rusland kwam overeen een ‘binnenlands front’ te helpen opzetten dat zich gaat bezighouden met politieke pro-Israëlactiviteiten.

  “Rusland heeft net een politiek ontwaken meegemaakt, en dit is een zeer goede gelegenheid de Russische Evangelische gemeenten te mobiliseren om achter Israël te gaan staan,” zei Flower. “Het kwam ook goed uit, want het was het moment waarop president Vladimir Putin Jeruzalem bezocht als onderdeel van een reis door de regio in verband met de crisis in Syrië.”

  Reinstein voegde eraan toe: “De weerstand tegen de Joodse staat wordt internationaal steeds sterker en geraffineerder. Vooral in Europa. Daarom heeft Israël meer vrienden en bondgenoten nodig.”

  In de Russische media werd uitgebreid verslag gedaan van de driedaagse conferentie.

  De Israëlische delegatie kreeg ook een bijzondere privérondleiding door het Hermitage Museum aangeboden. Hierbij werd uitgelegd dat in de tijd van het communisme het verboden was een Bijbel in bezit te hebben, maar dat gelovigen naar de Hermitage konden komen. Op de vele tentoongestelde meesterstukken konden zij dan de vele belangrijke Bijbelse verhalen die levendig uitgebeeld zijn, bekijken. Waaronder ook Rembrandts klassieke schilderij van Abraham met Isaak op het altaar.

  Bij het sluiten van de conferentie waren er al plannen in de maak om verschillende grote groepen Russische christenen binnenkort Israël zouden te laten bezoeken, waaronder een reis georganiseerd door Trinity Broadcasting Network Rusland, en een andere groep die het jaarlijkse Loofhuttenfeest van de ICAJ hoopt mee te vieren.

  Dit artikel is geschreven door Aaron Hecht en verscheen in het augustusnummer van The Jerusalem Post Christian Edition. | Vertaling: Evelien van Dis

  Thema

  Rusland