fbpx
 • Ds. Willem J.J. Glashouwer
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Sprekers

  Ds. Willem J.J. Glashouwer

  ‘Wat heeft de Allerhoogste met Israël?’

  Kennismaken

  ‘Als ‘president’ ben ik verbonden aan Christians for Israel International, de internationale tak van Christenen voor Israël, met afdelingen in ruim veertig landen. In die hoedanigheid reis ik de hele wereld over om te spreken over Gods plan met Israël, de kerk en de volkeren. Ik heb theologie gestudeerd, was jarenlang verbonden aan de Evangelische Omroep en de Evangelische Hogeschool, diende twee (hervormde) gemeenten als predikant, en heb diverse boeken geschreven. Van het boek Waarom Israël? zijn inmiddels vele vertalingen verschenen.’

  Uitgelicht

  ‘Eeuwenlang heeft het christendom geleerd dat de kerk als het nieuwe uitverkoren volk van God het Joodse volk had vervangen. Dit theologische concept werd uitgedaagd door de huidige terugkeer van het Joodse volk naar hun land. Plotseling begonnen vele christenen zich te realiseren dat God trouw bleef aan al de beloften die Hij aan Israël gedaan had. Waar zal dit toe leiden? Wat staat er nu op Gods agenda? Hoe hangen de verbonden die met Israël gesloten zijn samen met het Bijbelse begrip van het Koninkrijk van God? Het zijn wezenlijke vragen die alleen vanuit een geopende Bijbel beantwoord kunnen worden. Dat doe ik graag samen met u, tijdens een kerkdienst, spreekbeurt of studieavond.’

  Bekijk ook de algemene en praktische informatie over het uitnodigen van een spreker.

  Bekijk hier een video met een studie van ds. Willem J.J. Glashouwer over ‘Israël en de eindtijd’.

   
  Ds. Willem J.J. Glashouwer spreekt onder meer graag over de volgende thema’s:

  – Verhouding tussen Israël en de kerk
  – Bijbelse profetieën over Israël
  – Plaats van Israël in Gods heilsplan
  – Eindtijd

  Daarnaast spreekt ds. Willem J. J. Glashouwer graag over de door hem geschreven boeken. Ook geeft hij geregeld seminars (in twee of drie delen).