fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Breaking News – vrede in het Midden-Oosten

  21 februari 2013

  ‘Christenen voor Israël’ zal vanaf vandaag een nieuwe naam moeten voeren, en wel ‘Christenen voor het Midden-Oosten’. De Israëlische regering heeft net namelijk het volgende bekend gemaakt:

  “… Na een geheim overleg is er vanaf vandaag vrede in het Midden-Oosten. De Arabische landen en Israël hebben besloten dat er niet meer naar het verleden wordt gekeken maar alleen nog maar naar het heden. Alle grenzen zullen worden opgeheven. Zo zal Israël haar grenzen met Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte, Gaza en de Westbank openen. Met ingang van vandaag bestaan er geen legers meer. Gezamenlijke projecten in de handel en de industrie zullen zorgen voor nieuwe werkplaatsen. Elk land behoudt zijn identiteit en zijn eigen regering.

  Een Arabisch/Joodse LIGA gaat de samenwerking tussen de Midden-Oosten lidstaten bevorderen en de gemeenschappelijke belangen behartigen. Haar hoofdkwartier is in Jeruzalem, de hoofdstad van het Midden-Oosten. Ivriet, Arabisch en Engels zijn voortaan de officiële talen. Een gemeenschappelijke munteenheid zal de economie stimuleren. Vraagstukken zoals gelijkheid van de vrouw, milieu, infrastructuur, klimaatverandering, woestijnvorming en luchtvervuiling worden in aparte comités behandeld. Culturele uitwisselingen op het gebied van dans, film, muziek en literatuur staan boven aan op de agenda van de LIGA.

  De bewoners in het Midden-Oosten krijgen allemaal eenzelfde paspoort zodat er probleemloos binnen de lidstaten kan worden gereisd. Aan Joden en Moslims in de rest van de wereld luidt de boodschap: ‘Geen oorlogen meer, reikk elkaar de hand, we gaan eindelijk samenleven. Vanmiddag om 16.00 uur in een gezamenlijke virtuele persconferentie zullen de leiders van ieder land hun volk toespreken en zullen zij vragen van journalisten en kijkers beantwoorden …”

  Poerim in de orthodoxe wijk Mea Shearim in Jeruzalem. | Foto: Yonatan Sindel/Flash90

  Poerim in de orthodoxe wijk Mea Shearim in Jeruzalem. | Foto: Yonatan Sindel/Flash90

  Het is dit weekend Poeriem en daar horen Poeriemgrappen bij die laten zien dat de werkelijkheid vaak anders is dan je denkt.
  Mijn wens is dat het bovenstaande op een dag werkelijkheid zal zijn!