fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Yad Vashem ontvangt lied uit film ‘Exodus’

  Alfred Muller - 14 februari 2013
  De zanger Pat Boone en Shaya Ben Yehuda van Yad Vashem. Foto: Isaac Harari/Yad Vashem.

  De zanger Pat Boone en Shaya Ben Yehuda van Yad Vashem. Foto: Isaac Harari/Yad Vashem.

  De Amerikaanse zanger Pat Boone gaf gisteren de kaart waarop hij de hit ‘My Land’ schreef aan het Holocaust Museum Yad Vashem in Jeruzalem.

  Het lied is in de film ‘Exodus’ te horen. Op het schip ‘Exodus 1947’ bevonden zich Europese Joden, waarvan de meesten de Holocaust hadden overleefd.

  De Britten weigerden hen toegang tot het land en stuurden hen terug naar Europa.

  Boone bezoekt Israël met een grote delegatie van ongeveer 200 evangelische christenen. De groep wordt geleid door de vroegere Amerikaanse Republikeinse gouverneur van Arkansas en oud-presidentskandidaat, Mike Huckabee.

   

  Het aansteken van de vlam in de Hal van de Herinnering. Foto: Isaac Harari/Yad Vashem.

  Het aansteken van de vlam in de Hal van de Herinnering. Foto: Isaac Harari/Yad Vashem.

   

  Herinnering 

  Het bezoek aan Yad Vashem was een van de hoogtepunten van de reis. De groep bezocht het Historisch Museum en de Hal van Herinnering. In deze hal staken Boone en Huckabee de eeuwige vlam opnieuw aan en Huckabee en delegatielid Larry Gatlin legden een krans.

  De uitvoerend directeur van afdeling voor internationale betrekkingen, Shaya Ben Yehuda, ontving de originele kaart met de tekst van het lied.

  En natuurlijk was ook het beroemde lied van Boone te horen, dat begint met de woorden: ‘Dit land is van mij, God gaf dit land aan mij’.

   

   

  Eigen land 

  Boone heeft ook een plan gelanceerd waarbij christenen een eigen stukje land van 30 bij 30 cm in Galilea kunnen kopen. Een deel van de winst is bestemd voor charitatieve instellingen in Israël.

  De bedoeling is dat kopers hun stukje land op Google Maps kunnen vinden. Als iemand op bezoek komt in Israël, kan hij of zij het stukje grond opsporen met behulp van GPS coördinaten en erop gaan staan.

  Boone heeft voor het landproject ook een speciale website geopend, waarvan de links op het moment waarop ik dit schrijf, nog niet goed werken.

   

   

   

   

   

   

   

   

  Over de auteur