fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Steun Israël

  Bouwen aan Jeruzalem

  10 april 2013

  Ira en Gideon tijdens hun bruiloft.

  Ira en Gideon tijdens hun bruiloft.

  Kiryat HaYovel is een van de armste wijken van Jeruzalem. Het straatbeeld ziet er niet fraai uit. Jarenlang werd de buurt geteisterd door zware criminaliteit, drugsgebruik en een onveilig gevoel. Maar op sommige plaatsen zie je ineens mooie dingen verschijnen: een goed verzorgde gemeenschappelijke moestuin, een mooi geschilderde gevel, een nieuwe trapleuning, nieuwe brievenbussen. Dat is het werk van de vele vrijwilligers in het project ‘Bouwen aan Jeruzalem’. Tientallen vrijwilligers komen in hun vrije tijd klussen in de buurt, samen met de bewoners van Kiryat HaYovel.

  Uit de cirkel van armoede

  Bewoners die jarenlang leefden in een vicieuze cirkel van armoede krijgen nu hulp. “Het gaat vaak om kleine dingen,” vertelt een vrijwilliger, “ik hielp laatst een oude vrouw om een lamp te vervangen, want je kunt zo iemand toch niet in het donker laten zitten? Je maakt hier een wereld van verschil met een heel klein gebaar.”

  Kiryat HaYovel krijgt weer kleur. Bewoners zijn weer trots op hun wijk en hun stad, ze krijgen weer hoop. In de zomer hebben tientallen vrijwilligers uit Nederland de handen uit de mouwen gestoken in Kiryat HaYovel. Steunt u ook dit project in uw gebed en financieel? Alvast hartelijk dank.

  Download hier de projectbeschrijving in pdf van Bouwen aan Jeruzalem.