fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  ‘Jeruzalem de armste stad van Israël’

  Teus den Otter - 8 mei 2013
  Alan Freeman - wo 8 mei 2013

  Alan Freeman tegen ondernemers: “Kom naar Jeruzalem om contacten te leggen met het bedrijfsleven.”

  De plenaire vergadering van het ondernemersplatform is druk bezocht. Gastspreker was Alan Freeman, vice-president van de Jerusalem Foundation. Hij onderstreepte de goede samenwerking tussen zijn organisatie en stichting Christenen voor Israël. Als voorbeeld noemde hij de pas gerestaureerde Montefiore-molen.

  Hij vertelde in het kort over de bewogen historie van Jeruzalem en de zorgelijke economische situatie: “Jeruzalem is de armste stad van Israël. Veel jongeren verlaten de stad. Er moeten meer bedrijven komen die werk bieden aan onze jongeren. Kom naar Jeruzalem om contacten te leggen met het bedrijfsleven”, zo luidde zijn dringende oproep aan de ondernemers in de zaal.

  Bakkerswagen
  De werkgroepleden Ruud van Ginkel en Dick Bassa gaven een korte toelichting op de voortgang van het project bakkersverkoopwagen voor stichting Eden. Zij hadden in Israël gesprekken gevoerd met betrokkenen, die enthousiast reageerden op het plan om kansarme jongeren op te leiden tot bakker/verkoper.
  Een rijdende verkoopwagen is (nog) een onbekend fenomeen in Israël. Daarom duurt de officiële goedkeuring door de overheid veel langer dan verwacht. Maar de werkgroepleden blijven onvermoeibaar doorgaan met de realisatie van het project om zo de hulpbehoevende jongeren aan een betere toekomst te helpen.

  Yedidim
  Werkgroepvoorzitter Paul Baars liet weten dat voor de lopende projecten Eden en Yedidim nog ruim 67.000 euro nodig is. Hij deed een dringend beroep op de platformleden om dit financiële tekort weg te werken in 2013.
  Werkgroeplid Rietje Hoekstra vertelde over de komende najaarsreis naar Israël, waarbij ongetwijfeld de rijdende bakkerswagen van dichtbij kan worden bewonderd.

  Hierna volgde een gezellig samenzijn, onder het genot van kostelijke wijnen uit Israël, en was er voldoende tijd voor ondernemers om te netwerken.
  Als toegift kon het gezelschap genieten van een feestelijke Mazzeltov-avond in de Fonteinkerk ter gelegenheid van 65 jaar Israël.

  Lid worden? Mail kl.hoekstra@filternet.nl of teusdenotter@christenenvoorisrael.nl

  Informatie? Zie localhost/cvi/wordpress/ondernemers

   

   

   

  Over de auteur