fbpx
  • Israëlnieuws via Whatsapp

  • Geen categorie

    Vrijgelaten Fatah-terrorist doodt Israëli in Samaria

    1 mei 2013

    Op dinsdag 30 april werd ‘s ochtends een Israëli neergestoken door een Palestijn bij een bushalte bij de Tapuah-kruising in Samaria. De dader, een aan Fatah geliëerd terrorist die drie maanden geleden werd vrijgelaten uit een Israëlische gevangenis pakte na de steekpartij het wapen van het slachtoffer, schoot hem dood en begon daarna op Israëlische soldaten te schieten. Die schoten terug en verwondden de dader waarna deze gevangen werd genomen.

    Het slachtoffer was Evyatar Borowski, een acteur en vader van vijf kinderen. Het is voor het eerst sinds 2011 dat iemand in deze streek werd vermoord in een dergelijke terreuraanval. Het hoofd van de Regionale Raad van Samaria wijtte Borowski’s moord aan het openen van de nabijgelegen controlepost. “Sinds de controlepost is geopend, kunnen terroristen vrij rondreizen zonder dat iemand hen controleert.”