fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Man neergeschoten bij Westelijke Muur

  21 juni 2013
  Politie bij de Westelijke Muur waar een beveiligingsbeambte een man neerschoot. De man werd volgens de politie meerdere malen getroffen in zijn bovenlichaam. | Foto: Flash90

  Politie bij de Westelijke Muur waar een beveiligingsbeambte een man neerschoot. De man werd volgens de politie meerdere malen getroffen in zijn bovenlichaam. | Foto: Flash90

  Een beveiligingsbeambte heeft op vrijdagochtend bij de Westelijke Muur (‘Klaagmuur’) in Jeruzalem een man neergeschoten. De man zou “Allahu Akhbar” hebben geroepen, de islamitische leus die ‘Allah is groter’ betekent en die vaak door terroristen wordt geroepen voordat ze een terreurdaad plegen.

  Na het roepen zou de man iets uit zijn zak hebben willen trekken. Hierop schoot de beveiliger de man neer. Personeel van de Israëlische Rode Davidster probeerden de man te reanimeren, maar hij bezweek aan zijn verwondingen.

  Volgens omstanders was de man bekend bij de Westelijke Muur. “Ik begrijp niet waarom hij werd neergeschoten. Iedereen kent hem en zijn gedrag. Hij handelde vaak op een zenuwachtige manier, maar wat hier is gebeurd is niet normaal”, reageerde een ooggetuige.

  De politie is een onderzoek gestart naar het incident. De beveiligingsbeambte is gearresteerd.

  Thema

  klaagmuur