• Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Het verhaal van druppelirrigatie

  Ruben Ridderhof - 12 september 2013

  Aan het begin van de jaren zestig ontwikkelde de Israëlische ingenieur Simcha Blass de druppelaar, een manier om uit een lange waterslang met hoge druk langzaam water te laten druppelen. Kibboets Hatzerim, nabij Be’er Sheva, toonde interesse en zo begon de geschiedenis van het bedrijf Netafim dat druppelirrigatiesystemen ontwikkelt en verkoopt. Inmiddels heeft het bedrijf wereldwijd filialen en profiteren talloze landen van de Israëlische techniek om de woestijn tot bloei te brengen. Hierover heeft het bedrijf Netafim een prachtige website (Engelstalig) geopend, waar het hele verhaal wordt verteld.

  Over de auteur

  3 Reacties

  • Theo van den Heuvel -  28 oktober 2017 Deze techniek aan bieden aan de boeren in de omringende landen, kan een bijdrage leveren aan de acceptatie van Israël als staat. Je tenslottevangt meer vliegen met stroop dan met azijn.
  • Job te Pas -  15 september 2013 Grappig, Nederland en Israel aan de uiteinden van de variabele waterhuishouding: Israel bevloeit, Nederland legt droog. Beide levenreddend.
  • v.d.linden -  12 september 2013 Geniaal deze uitvinding,en dat talloze landen deze techniek gebruiken is alleen maar gunstig voor Israël

  Plaats een reactie