fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Geen categorie

  Onschuldige stenengooiers?

  2 oktober 2013
  De ruitschade als gevolg van de aanslag met stenen. | Foto: familie Ron

  De ruitschade als gevolg van de aanslag met stenen. | Foto: familie Ron

  Onderweg in Samaria. Vier kinderen in de auto. Plotseling een harde klap tegen de auto. Vanuit het niets doemen schreeuwende figuren op die stenen gooien. Grote blokken rots. De ruit breekt en een rotsblok komt op de voorstoel terecht. Gelukkig zitten de kinderen achterin. Wat doen? Gas geven. Vol gas weg van deze levensgevaarlijke plek.

  De steen op de voorstoel. | Foto: familie Ron

  De steen op de voorstoel. | Foto: familie Ron

  Dergelijke voorvallen gebeuren met enige regelmaat. Ze halen de kranten niet meer. Dit maal overkwam het de vrouw van Nati Ron die onlangs tijdens de Israëlcursus een lezing gaf in Nijkerk. Hij gaf een rondleiding door Samaria aan een groep Amerikanen toen zijn vrouw hem belde en in paniek vertelde wat er was gebeurd.

  Stelt u zich voor wat een dergelijke gebeurtenis met je doet. En denk ook aan de kinderen die dit vanaf de achterbank moesten meemaken … Stelt u eens voor wat er zou kunnen zijn gebeurd als de vrouw van Nati geen gas had gegeven, maar was gestopt.