• Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Netanyahu over de BDS-beweging

  19 februari 2014

  Premier Benjamin Netanyahu van Israël liet zich op 18 februari tegenover de Conferentie van Presidenten uit over de BDS (boycot, desinvestering en sancties)-beweging. Hij noemde de mensen die oproepen tot boycots van Israël “klassieke antisemieten in moderne kledij” en riep op om de “delegitimeerders te delegitimeren”. Zie de volledige toespraak in het filmpje van Arutz7 hierboven.

  Thema

  bdsnetanyahu

  6 Reacties

  • Frans Brons -  25 februari 2014 Timeo hominem unius libri (Thomas Aquinas)
  • ErikT -  25 februari 2014 1. Palestijnen gebruiken Israelische producten. Ja, natuurlijk. Veel anders is er ook nauwelijks te krijgen of te duur. 2. Het effect van BDS is vrijwel nihil. Waarom dan al die ophef er over? Jitze, je draait de zaken weer eens compleet om. En als je oorzaak en gevolg verwisselt krijg je rare resultaten.
  • ErikT -  21 februari 2014 Jitze, Ik denk dat je doordraaft en vast zit in stereotypen: de brave Israeli die in zijn bestaan bedreigd wordt en de kwaadaardige Palestijn, die 's-morgens bij het aankleden meteen maar een bomgordel omdoet, zoals wij een broekriem. Dat beeld is compleet buiten de werkelijkheid. In Ha'aretz stond vorige week een interessant artikel, onder de titel 'Eradicate the Jewish state', van Gideon Levy. Hij constateert dat er slechts twee landen spreken over 'eradication': Iran en Israel. Verder heeft niemand het over het elimineren van Israel ook niet degenen die oproepen tot boycott van de nederzettingen, Herinner je de toespraak van EU Parlementvoorzitter Martin Schulz in het Knesset? Hij zei daarin: een Palestijns jongetje vroeg me of het juist is dat Israelis 4x zoveel water krijgen als Palestijnen. Voor Bennet en zijn partijgenoten was de vraag alleen voldoende om boos weg te lopen. Is dat geicht op gelijkheid, vrede en gerechtigheid? Het antwoord van Netanyahu was niet minder veelzeggend: die cijfers kloppen niet. Hij zei niet hoe het dan wel is, maar bevestigt met zijn antwoord dat er ongelijkheid is. Mensen hebben hun leven over voor vrijheid. Dat is van alle eeuwen, Dat was de drijfveer achter het verzet in de Tweede Wereldoorlog, dat was de drijfveer achter de oorlogen op de Balkan, dat is de drijfveer achter de conflicten in Oekraine en Egypte. Het maakt wezenlijk niets uit of het ontnemen van vrijheid van binnenuit gebeurt, zoals in Oekraine en Egypte, of dat het van buitenaf komt. Zolang de Palestijnen geen vrijheid krijgen, is er geen vrede.
  • ErikT -  21 februari 2014 Door de uitspraken van Netanyahu, Bennet en anderen (b.v. Likoed Nederland), die er op neer komen dat kritiek op de Israelische regering gelijk staat aan anti-semitisme, devalueert het begrip anti-semitisme: een waardeloos iets, als de Reichsmark in de Weimar republiek 90 jaar geleden. In plaats van schelden op de boodschapper, zou Netanyahu er verstandig aan doen om te luisteren naar de boodschap. En die boodschap is simpel: houd je aan de regels van het internationaal recht en de mensenrechten. Min. Timmermans zei het gisteravond nog, naar aanleiding van de problemen in Oekraine: wie verantwoordelijk is voor schending van mensenrechten moet ter verantwoording geroepen worden.
  • Frans Brons -  19 februari 2014 "We moeten niet mensen op basis van hun ras, hun geloof, hun kleur achterstellen en uitsluiten, dáár doel ik op …." Mooi wij zijn het eens. Één staat tussen de Jordaan en de Middellandse zee met gelijke rechten voor allen. Hartelijke groet, Frans
  • Frans Brons -  19 februari 2014 Merkwaardig dat mensen die, terecht, respect vragen voor hun eigen godsdienstige opvattingen dit respect niet tonen aan andersdenkenden. In één regel worden degenen die het onderdrukken van een ander volk afkeuren, uitgemaakt voor antisemieten en racisten. Ik vind dat niet netjes en helemaal niet christelijk. En dan nog half anoniem! De redactie roept op tot waardigheid, daar ben ik het helemaal mee eens.

  Plaats een reactie