fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  De exodus van Shlomo Ben-Amnon

  27 maart 2014

  In 1988 maakten Pee Koelewijn en Feike ter Velde van de Evangelische Omroep een documentaire over Shlomo Ben-Amnon, een Shoahoverlevende die betrokken was bij wat in de jaren tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en de oprichting van de staat Israël de ‘illegale Joodse immigratie naar Palestina’ werd genoemd.

  In een oude Amerikaanse rivierstomer probeerde hij met 4500 Joden, onder wie 1500 oorlogswezen naar het beloofde land te varen, maar de Britse Marine hield hen tegen. Ze werden teruggebracht naar Frankrijk en vandaar verder naar Duitsland, waar ze opnieuw in kampen werden opgesloten.

  In deze bijzondere documentaire vertelt Shlomo Ben-Amnon zelf het complete verhaal. De film werd ons door de EO beschikbaar gesteld en graag bevelen wij u dit tragische, maar toch prachtige verhaal aan.

  Thema

  1948EO