• Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Dood twee Palestijnen te snel geïnterpreteerd als Israëlische moordactie

  Yochanan Visser - 28 mei 2014

  UPDATE 28-05-2014

  Gisteren publiceerde de Israëlische organisatie B’Tselem dan eindelijk de complete videobeelden van de incidenten in Beituniyah tijdens de Naqba herdenking op 15 mei jl. Het gaat om uren videobeelden.

  De belangrijkste zaken uit dat verslag worden in de video hieronder goed in beeld gebracht.
  Op die video is namelijk goed te zien dat ondanks de bewering dat beide Palestijnen zouden zijn getroffen door echte kogels die hun lichamen hadden doorboord, er geen spoor van bloed is te zien. Niet op hun kleding en ook niet op het asfalt nadat zij werden weggedragen.

  Uit alles wat er tot nu toe gepubliceerd is over de incidenten ontstaat het volgende plaatje:

  1. DePalestijnse kroongetuige loog over de schoten die hij kort na elkaar hoorde en waarbij beiden zouden zijn gedood. Tussen beide incidenten verstreek een uur en een kwartier.
  2. Op al het gepubliceerde videomateriaal is te zien dat alle Israëlische soldaten schoten met M16’s die een opzetstuk hadden voor rubber kogels (n.b. men kan dat opzetstuk niet even snel verwijderen).
  3. Een kogel die zou zijn gevonden in de rugzak van één van de slachtoffers kan nooit hebben gedaan wat de vader beweerde. Dat was namelijk een onbeschadigde kogel.
  4. Een van de Palestijnen valt gestrekt voorover terwijl hij van voren in de borst met een echte kogel zou zijn getroffen. Mensen die worden getroffen door een kogel in de borst krimpen in elkaar.
  5. De wijze waarop beide Palestijnen vallen past bij een treffer van een rubberkogel.
  6. Cameraploegen arriveerden tien minuten voor ieder incident ter plekke.
  7. Ondanks de aanwezigheid van al die cameramensen heeft slechts CNN beelden vrijgegeven. Die beelden bewezen dat de IDF met rubber kogels schoot.
  8. Een aanwezige Palestijn pretendeerde te zijn getroffen maar liep kort daarna normaal weg terwijl zijn vrienden om een ambulance riepen.
  9. Op foto’s en videobeelden van beide slachtoffers zijn geen kogelgaten waarneembaar in de kleding terwijl er zelfs close-up’s bestaan.
  10. Er is geen spoor van bloed te zien, niet in kleding en ook niet op de grond nadat beiden zijn weggedragen. De pro-Palestijnse organisatie Al Haq maakte echter melding van excessieve bloedingen.
  11. Er zijn twee medische rapporten gepubliceerd over de doodsoorzaak van Nadim Nawarah, één van de slachtoffers. In het eerste rapport werd geen melding gemaakt van een kogelwond in de borst. Maar nadat Nadim’s vader op TV een kogel liet zien (die duidelijk niet afgevuurd was) en beweerde dat hij die in de rugzak van zijn zoon had gevonden, werd een nieuw medisch rapport gepubliceerd. Daarin werd alsnog melding gemaakt van een kogelwond.
  12. Hetzelfde bericht op de website van Al Haq beweert dat Muhammed Salama, een van de slachtoffers, om drie uur precies het ziekenhuis werd binnengedragen en om 3.15 uur stierf op de operatietafel. De klok in de beelden van de beveiligingscamera laat echter zien dat om drie uur de ambulance nog altijd de plek van het incident niet had verlaten.
  13. Het onderzoeksrapport over de dood van de twee Palestijnen moet nog gepubliceerd worden maar nu al is duidelijk dat dezaak alle kenmerken draagt van een hoax.

   Bijna exact dezelfde vreemde zaken troffen onderzoekers ook aan toen men de dood van Mohammed Al Durah onderzocht. Al Durah en zijn vader werden volgens de Palestijnen aan het begin van de Tweede Intifada beschoten door de IDF. Ook dat bleek later niet waar te zijn.

   Hetzelfde geldt voor het zogenaamde Gaza strandincident in 2006. Hamas beweerde toen dat een IDF-granaat de dood van een heel gezin had veroorzaakt op een strand in Gaza. Later bleek dat een door Hamas geplante mijn de oorzaak was en dat de Palestijnen de lichamen van de slachtoffers hadden ontdaan van ieder bewijsmateriaal.


   BERICHT VAN 22-05-2014

   De dood van twee Palestijnse jongeren vorige week in Beytunia op de zogenaamde Naqba dag houdt de wereld nog altijd bezig. Eerder deze week werden videobeelden vrijgegeven waarop te zien is dat de twee werden neergeschoten. Kort daarop begonnen de Palestijnen en hun supporters Israël te beschuldigen van het in koelen bloede neerschieten van de twee Palestijnen.

   Ook de internationale media namen het verhaal over en publiceerden de videobeelden die afkomstig waren van de organisatie Defense for Children International Palestine. De NOS bijvoorbeeld publiceerde een artikel met beelden onder de kop “Israël schoot schooljongens dood”. welingelichtekringen.nl had een nog meer pakkende kop: “Israëlische soldaten schieten zomaar 2 jongens dood”.

   Deze koppen laten opnieuw zien dat deze Nederlandse media de journalistieke normen los laten wanneer het om Israël gaat. Er is namelijk in het geheel niet bewezen dat Israëlische soldaten verantwoordelijk zijn voor het neerschieten van deze Palestijnen. NOS maakte zich bovendien opnieuw schuldig aan een andere journalistiek zonde, namelijk het verzuimen om commentaar te vragen van alle betrokken partijen. Monique van Hoogstraten sprak slechts met Palestijnen.

   Nader onderzoek
   Een nader onderzoek naar het voorval sluit niet uit dat de video’s vervalst zouden kunnen zijn. Daarvoor maakten wij gebruik van andere videobeelden en fotomateriaal waarop de slachtoffers te zien zijn maar ook andere Palestijnen die betrokken waren bij het geweld op die dag.

   Eerst de video van DFCIP. Hierop is te zien hoe de twee Palestijnen worden neergeschoten.

   N.B de video is geheel geredigeerd, het oorspronkelijke materiaal is veel langer en werd door de organisatie B’Tselem op woensdag gepubliceerd.

   De video van Defense for Children Palestine laat een ooggetuige aan het woord die vertelt dat hij vier schoten hoorde en dat het om echte kogels ging (hij legt niet uit hoe hij dat kon weten). De twee Palestijnen zouden kort na elkaar gedood zijn (tussen 14.30 en 15.00 uur). De ooggetuige zei dat er drie slachtoffers waren als resultaat van de schoten. Een van de Palestijnen zou in de borst geschoten zijn en de andere in zijn rug. De ooggetuige zei verder dat de schoten uit de richting van de Ofer gevangenis kwamen , waar de Israëlische grenspolitie stond. Hij zei ook dat er geen noemenswaardig geweld plaatsvond.

   Maar er is materiaal dat een ander licht werpt op de zaak. De BBC berichtte dat tussen het neerschieten van het eerste slachtoffer en het tweede een uur en dertien minuten verstreek. Dit is ook op de timecode van de video te zien. Dus niet zoals de getuige meldde binnen een half uur. Het eerste slachtoffer werd om 13.45 uur neergeschoten en de tweede om 14.58 uur. Op de video hieronder ziet u een van de Palestijnen die werd neergeschoten. De man met de groene Hamasvlag en het Hamasmasker. Hij slingert stenen. Ook ziet u beelden van de beide dode Palestijnen die later werden gemaakt.

   Op de video hieronder zijn de Israëlische soldaten te zien die volgens de ooggetuige met scherp hadden geschoten. U ziet dat zij over een traangasgranaatwerper beschikken en over een speciaal geweer voor rubber kogels. De IDF heeft vanaf het begin gezegd dat er, in overeenstemming met de richtlijnen, alleen rubber kogels werden gebruikt.

   Op de beelden hieronder ziet u opnieuw de Palestijn met de Hamasvlag die later werd neergeschoten. Maar ook is te zien hoe een van de andere Palestijnen werd geraakt door een rubber kogel en vervolgens na enig hinken door ging met het bestoken van de grenspolitie.

   Opmerkelijk
   Op de video hieronder is te zien hoe het eerste slachtoffer voorover valt en snel wordt weggedragen. Wat is hier opmerkelijk aan? Hij zou in zijn borst zijn geschoten met een kogel die voor hem door de grenspolitie zou zijn afgevuurd. Hij valt echter voorover en strekt beide armen uit om zijn val te breken. Iemand die door een kogel wordt geraakt krimpt in elkaar (dat was ooit te zien op de Zapruder film waarop de moord op president Kennedy was te zien). Verder duidt het voorover vallen erop dat hij van achteren zou zijn geraakt. De Grenspolitie bevond zich echter voor het slachtoffer. Dit suggereert dat hij niet door de Israëli’s zou kunnen zijn beschoten.

   Verder is de reactie van de omstanders opmerkelijk, zij dragen de Palestijn direct weg. Geen van hen schijnt zich zorgen te maken over eventuele nieuwe schoten die hen zouden kunnen treffen.

   Op de video hieronder ziet u de tweede Palestijn die wordt neergeschoten. Wat opvalt, is dat er direct cameramensen voorhanden zijn om het slachtoffer te filmen. Verder valt ook dit slachtoffer op een manier die niet bij een schotwond hoort. Hij rolt zelfs opzij en strekt zich uit in plaats van in elkaar te krimpen.

   De foto hieronder laat het eerste slachtoffer zien dat direct werd weggedragen. U ziet hem hier echter alleen liggen. Verder valt op dat hij zijn hoofd omhoog houdt (hij zou immers dood zijn op de foto). Op alle foto’s die er gepubliceerd zijn is verder vrijwel geen bloed te zien. Ook niet op opnames die later werden gemaakt van de slachtoffers.

   Een van de slachtoffers die zouden zijn gevallen bij de onlusten op Naqba Dag bij Beituna.

   Een van de slachtoffers die zouden zijn gevallen bij de onlusten op Naqba Dag bij Beituna.

   Al Dura-affaire
   Het geheel van de beelden en wat er daarna gezegd werd vertoont overeenkomsten met de al Dura-affaire aan het begin van de Tweede Intifada. Ook toen werd Israël onmiddellijk beschuldigd van het in koelen bloede neerschieten van een vader en zijn zoon. Ook daar riepen de beelden direct vragen op. Zo was op de beelden toen te zien dat de zoon nadat hij al dood zou zijn een hand ophief. Verder werd ook daar geen bloed waargenomen terwijl de Palestijnen beweerden dat de vader en de zoon meermalen geraakt zouden zijn. Later is ook vast komen te staan dat de Israëlische soldaten ter plekke nooit Al Dura en zijn zoon Mohammed hadden kunnen raken vanuit hun positie.

   In dit geval zijn er meer beelden voorhanden en die laten zien dat de NOS en andere media op zijn minst voorbarig waren toen zij berichtten dat Israël de twee Palestijnen doodschoot.

   De geschiedenis heeft geleerd dat de Palestijnen heel ver gaan om punten te scoren in hun cognitieve oorlog tegen Israël. In 2002 werd door de PA de fabel de wereld in geholpen dat de IDF 500 Palestijnen had vermoord tijdens een actie in Jenin. Later bleek dat er een slag had plaatsgevonden tussen Palestijnse terroristen en de IDF. De IDF verloor 29 soldaten en tussen de 52 en 54 Palestijnen werden gedood. De IDF gaf later een video vrij van een begrafenis van een van de 500 vermeende slachtoffers. Hieronder kunt u zien hoe het slachtoffer uit de dood opstond …

   Reactie IDF
   In een eerste reactie van het Israëlische leger wordt ook gesproken van een vermoeden van vervalsing van het bewijs. Het leger doet echter uitgebreid onderzoek naar de zaak en wil het naadje van de kous weten alvorens met conclusies te komen.

  Over de auteur

  7 Reacties

  • René -  29 mei 2014 @ErikT, die Palestijnse video m.b.t. de dood van 2 tieners ziet er errug ongeloofwaardig uit. Het is dieptriest dat zulke video's de wereld in worden gebracht.
  • René -  29 mei 2014 Weet je wat nou zo jammer is? De NOS doet melding van een wrede moord op twee palestijnse tieners. Nu dit niet waar blijkt te zijn lees je nergens een correctie. Weer staat Israël ten onrechte te boek als tienermoordenaars!
  • ErikT -  27 mei 2014 Lechaiem, Ook aan de andere kant van de muur wonen mensen. Mensen die in vrijheid willen leven en niet onder een militaire dictatuur (Westoever) of in een open gevangenis (Gaza). Zolang dat besef niet doorbreekt in Israel zal de spanning blijven. Welk doel heeft het om, zoals nu bij Tent of Nations, 1500 fruitbomen te vernielen. Andere keren zijn het olijfbomen. Welk doel heeft het om Palestijnse dorpen (gehuchten meer) te bulldozeren? Ga me nu niet vertellen dat je daar niets van weet of ziet. Je kan het in de eigen Israelische kranten lezen. Het Israel van nu is een land in de wereldgemeenschap van landen. Dat is iets anders dan het beloofde land. En als 21ste eeuws land moet het zich aan de spelregels van de wereldgemeenschap houden. Alle vredesinitiatieven zijn daarop gebaseerd. Waarom is dat zo moeilijk? Nederland bezette na de Tweede Wereldoorlog ook stukjes van Duitsland. Maar die zijn allang weer overgedragen. Waarom kan Israel niet hetzelfde doen? Waarom heeft Israel er een probleem mee om zijn grenzen vast te leggen? De wereld draait niet door tegen Israel, Israel draait door tegen zijn eigen waarden met de militaire repressie, de achterstelling van Palestijnen en de vestiging van nederzettingen. Alleen de wereld heeft de afgelopen 40 jaar de andere kant uit gekeken en komt nu pas met een "genoeg is genoeg, het moet nu afgelopen zijn". Als dat 40 jaar geleden duidelijker gezegd was door de wereld, dan hadden we nu allang vrede gehad, in belang van Israel en Palestina.
  • Jan.J -  26 mei 2014 Beste Lechaiem Ondanks de verontrustende en gekleurde berichten vanuit de westerse media mogen jullie in Israel weten dat er in Nederland nog altijd een groep mensen is die voor jullie blijven bidden dat de Eeuwige jullie zal beschermen. Ondanks alle tegenwerking zal HIJ overwinnen. In Yeshua met jullie verbonden, shalom. Jan
  • lechaiem -  25 mei 2014 10 tot 15 jaar geleden starte men een filmpropaganda tegen Israel. Deze werd genoemd Pallywood. De beelden die gewoon bedrog waren zette een enorme haat campagne tegen Israel. De beelden die nu opduiken zijn gemaakt voor de scholen van de pallies kinderen om haat te zaaien. Het duikt natuurlijk op in de media, en zonder text of uitleg brijdt het uit als een vuurzee. Opnieuw tuind de wereld erin en komt er een haatgolf tegen Israel. Gisteren nog met een aanslag in Brussel op een Joods museum duidelijk gebleken. Ikzelf woon en werk in Israel en zie dat de wereld steeds meer doordraaid tegen Israel. De wereld kiest zeker niet voor de Eeuwige. Ik moedig de mensen aan om te blijven bidden voor Israel en sterk te blijven in jullie wandel met G'd. Vanuit Israel bidden wij voor de gelovigen, dat G'd jullie zal sterken. In Yeshua Lechaiem
  • Jan. J -  24 mei 2014 Tja, ging alles maar zo snel als vodafone 4G. Als er degelijk onderzoek zou worden gedaan dan zouden er veel minder schokkende beelden de wereld overgaan. Echter ook hier wordt er weer direct vanuit het westen met het beschuldigende vingertje naar Israel gewezen. Het is overigens een feit dat een ervaren slingeraar net zo dodelijk kan zijn als een schutter op afstand. Is het zo dat u reageert omdat u echt begaan bent met de inwoners van de Gazastrook en de "Westbank" reageert u dan ook op de berichten/feiten dat deze inwoners hoegenaamd geen dollar zien van de enorme geldstromen die richting PA gaan en waarvan een zeer groot gedeelte verdwijnt als sneeuw voor de zon. In 2008 is hier al een uitgebreid rapport door de financiële afdeling van de europese commissie over geschreven. Misschien is het goed om hier ook eens aandacht aan te geven. Afgezien hiervan zie ik de strijd in het M.O. als een geestelijke strijd. Al ver voor onze jaartelling heeft de GOD van Abraham, Izaak en Jakob dit land aan het volk Israel beloofd en ondanks alle tegenwerking geloof ik dat HIJ zich aan zijn woord houdt. Zoals ik al eerder in mijn reacties heb gezet is de israelise staat in deze vorm geen heilige staat en het volk niet zonder fouten. Het is dan ook goed om hen hierop aan te spreken Ik geloof echter wel dat het volk Israel door GOD apart is gezet en dat als Jezus terugkomt, alle volken zullen zien dat HIJ vanuit Israel over de aarde zal gaan heersen
  • ErikT -  23 mei 2014 De veelheid van plotseling twee weken na dato opduikende video's die het gelijk van het IDF moeten aantonen maken het verhaal niet geloofwaardiger. Feitelijk doet Yochanan hetzelfde als wat hij anderen verwijt: kijk mijn video - dus ik heb gelijk.

  Plaats een reactie