fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Sweet girls kunnen aan de slag!

  Teus den Otter - 14 mei 2014

   

  web verkoopwagenEen enthousiaste groep tienermeiden van het project Eden in kibboets Karmiyya, slechts enkele kilometers ten noorden van de Gazastrook, nam op donderdag 15 mei een gloednieuwe verkoopwagen in gebruik. Deze werd hen overhandigd door het ondernemersplatform Werken aan de toekomst van stichting Christenen voor Israël.

  In Eden worden dakloze meisjes vanaf twaalf jaar opgevangen met een verleden van verwaarlozing of misbruik. De verkoopwagen maakt deel uit van een uitgebreid programma om deze meisjes een hoopvolle toekomst te geven. Met de wagen zullen ze in Israël hun zelfgebakken producten, waaronder stroopwafels, gaan verkopen. De wagen is een primeur voor Israël, waar een dergelijk soort verkoopwagen nog niet bestaat.

  Het ondernemersplatform Werken aan de toekomst van Christenen voor Israël kwam het project al enkele jaren geleden op het spoor en was aanvankelijk van plan Eden te ondersteunen door een bakkerij te bouwen in Karmiyya, waar het gevestigd is. Na veel rekenen en overleg bleek de bouw te duur te worden. De veiligheidseisen werden strenger vanwege de aanhoudende raketbeschietingen vanuit Gaza. Daarom werd besloten tot het doneren van een mobiele verkoopunit.

  Omdat een dergelijke verkooptruck in Israël nog niet bestaat, wisten de Israëlische autoriteiten geen raad met de wagen toen deze in Israël werd ingevoerd. Het heeft daarom bijna twee jaar geduurd voordat de bakkerswagen, na voltooiing in Nederland, in Israël in gebruik kon worden genomen.

  Het project heeft wel de nodige aandacht gekregen in Israël. De nationale televisiezender Channel 2 maakte opnames tijdens de officiële opening en ook journalisten van andere media waren aanwezig. Een grote Israëlische investeerder merkte het project ook op en liet weten de pilot met deze bakkerswagen te zullen gaan volgen. Als het een succesvolle onderneming wordt, wil hij graag investeren in meerdere verkoopwagens voor Eden, om zo bij te dragen aan een succesvolle terugkeer in de maatschappij van de meisjes bij het project.

  Bekijk (klik hier) ook het live-verslag van tv-zender Channel Two
  Lees (klik hier) het verslag van organisatie Keren Hayesod

   

   

  Thema

  Over de auteur