fbpx
 • De rotskoepelmoskee op de Tempelberg. | Foto: Flash90 - Church dome seen next to the muslim shrine of the Dome of the Rock, in Jerusalem's Old City. March 27, 2014. Photo by Mendy Hechtman/FLASH90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Moslimgeestelijke: ‘Israël verdedigt ons’

  16 juli 2014

  Zuheir Hamadan, de moechtar (= islamitisch geestelijk leider) van de Jeruzalemse wijk Sur Baher prees Israël voor het verdedigen van de stad – en in het bijzonder de Al-Aqsa moskee op de Tempelberg – tegen de raketten van Hamas.

  Hij zei, na dagen van onlusten onder Jeruzalemse Arabieren, dat Hamas – die beweerde “de Arabieren van Jeruzalem te verdedigen”, net het tegenovergestelde doet. “Israël is het die de Al-Aqsa verdedigt tegen de Hamas raketten,” zei Hamadan. Terwijl hij sprak voor de Israëlische radio bracht hij naar voren dat het ogenschijnlijk roekeloos afschieten van raketten door Hamas, zowel heilige moslimplaatsen als Arabieren die overal in het land leven, in gevaar brengt.

  ‘Code Rood’ sirenes zijn de laatste paar dagen verschillende keren afgegaan in Jeruzalem en Gush Etzion. Raketten kwamen neer in Hebron en Ramallah. Veiligheidsmensen bevestigden dat op zijn minst één raket die op Jeruzalem was afgeschoten, z’n doel miste en neerkwam in een wijk van Hebron dat onder Arabisch bestuur staat. Niemand werd gedood, maar verschillende gebouwen waren beschadigd, zeiden inwoners.