fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  HotspOTs Israel

  15 augustus 2014

  Dat Israël een hete plek is, hoef je deze dagen niemand uit te leggen. Niet alleen vanwege de hoogzomerse temperaturen natuurlijk. Het conflict met Hamas draagt in principe voldoende bij. Maar met Hotspots bedoelen de schrijfsters van het boek HotspOTs Israel iets anders dan spanning en geweld. Integendeel: Het zijn de places to be in Israël.

  In het Engelstalige, vooralsnog alleen als e-book verkrijgbare (maar ja, een boek voor hippe mensen vergt een hippe uitgavevorm) boek HotspOTs Israel laten Joanne Nihom, onder meer bekend als correspondent voor Christenen voor Israël en als initiatiefneemster voor het project Peace Women, en Esther Voet, ook bekend als directeur van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) Israël zien van een kant die wij in het westen nauwelijks kennen.

  Het boek belicht die plaatsen in Israël die bewijzen dat Israël in de 66 korte jaren van zijn bestaan is uitgegroeid tot een land van wereldformaat op het gebied van cultuur, mode, uitgaan, eten en drinken en wat al niet meer. Het is een boek dat alleen al door het lezen ervan laat zien hoe weinig we eigenlijk weten van wat er in Israël allemaal gebeurt naast het feit dat het een conflictzone is.

  Daarnaast is het boek natuurlijk een inspiratie om naar Israël te reizen om die hotspots zelf te gaan beleven!

  » hotspotsisrael.com