fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Liften in Israël, verrassend gevaarlijk?!

  8 augustus 2014

  Heel de wereld werd opgeschrikt door 3 Israëlische liftende jongens die werden ontvoerd en later vermoord teruggevonden werden. Een oorlog in Gaza was het gevolg. Waarom waagden deze jongens hun leven door te gaan liften? Liften in een land vol gevaren?

  In het televisieprogramma Holy Hitchhikers dat uitgezonden wordt door Family7 blijkt dat Israël een land van lifters is. Op elke hoek van de straat staan mensen te liften.

  Alma de Vries en Melissa Hofland huurden een auto en boden Joden een lift aan. In deze 5-delige serie komen zeer verrassende, emotionele en fascinerende verhalen van voornamelijk Joodse mensen naar boven.

  Verrassend
  Dat de verhalen van lifters verrassend zijn wordt duidelijk in het programma. Een meisje barst in huilen uit terwijl ze achterin de auto zit. Ze blijkt op weg te zijn naar de begrafenis van haar vriendin, die is aangereden door een Palestijn. Alma en Melissa mogen mee naar de begrafenis en op gepaste afstand filmen. En dan worden ze door de familie naar voren gehaald met het verzoek alles te filmen.

  Alma: “We zijn in de auto gestapt met camera en al, omdat er geen land zoveel in het nieuws is als Israël. Heel de wereld struikelt over hen, terwijl God zegt dat Hij dit land weer zal ‘inzaaien’ met Zijn volk.

  Er zijn veel vragen omtrent Israël. We wilden deze vragen niet aan de deskundigen stellen, maar aan de Joden zelf. Hoe kijken zij aan tegen de woorden die God over dit land heeft gesproken? Hoe is het voor hen om in de voortdurende spanning van de omringende vijandige landen te leven? Ervaren zij zelf bescherming van God?”

  Gevaarlijk
  Alma en Melissa probeerden ook in Hebron in contact te komen met lifters. Maar daar worden ze belaagd door stenen gooiende Palestijnen en kunnen ze net op tijd bij de auto komen en wegrijden. Ook dan gebeurt er weer iets verrassend. Alma: “Toen we wilden wegrijden, kwamen er uit het niets twee Joden bij onze auto. De ene man duwt dan een briefje onder de neus van Melissa, het blijkt een gebedslied te zijn. Terwijl wij door de straten rijden, zingt hij een gebedslied over de stad Hebron.

  Uitzendingen
  Holy Hitchhikers wordt tussen 9 augustus en 6 september elke zaterdag om 19:30uur uitgezonden. Elke dinsdag wordt de aflevering om 22:00 uur herhaald.

  Bekijk hier alvast de trailer van Holy Hitchhikers!

  Thema

  family7