fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Kinderpostzegels tegen Israël?

  29 september 2014

  Vorige week ontstond er enige commotie in Israëlminnend Nederland nadat het Reformatorisch Dagblad schreef dat de opbrengst voor de Kinderpostzegels dit jaar bestemd was voor een organisatie die Hamas zou ondersteunen.

  Bij Christenen voor Israël kwamen hierop diverse vragen en reacties binnen of wij hier meer van wisten. Wij weten echter niet meer dan Clear Facts (voorheen Geen kerkgeld voor geweld) aan het Reformatorisch Dagblad liet weten.

  Een van de doelen die dit jaar met de opbrengst van de kinderpostzegels worden ondersteund is Holy Land Trust, een organisatie die zijn doelstelling als volgt verwoordt:

  Door een toewijdig aan de principes van geweldloosheid, zoekt Holy Land Trust naar spirituele, pragmatische en strategische benaderingen om de Palestijnse gemeenschap toe te rusten om alle vormen van onderdrukking het hoofd te bieden en deze zelfde gemeenschap te betrekken in wat het Heilige Land zou moeten zijn: een wereldwijd model en steunpilaar van begrip, respect, gerechtigheid, gelijkheid en vreedzame coexistentie.

  Volgens NGO Monitor, een Israëlische organisatie die nongouvernementele organisaties als Holy Land Trust in het oog houdt, heeft Holy Land Trust een dubieuze agenda.

  Zo heeft oprichter Sami Awad eens openlijk gezegd dat het geweldloos verzet niet als vervanging dient voor het gewapend verzet. Ook produceerde de organisatie een film over Bethlehem, waarbij de Palestijnen eenzijdig als slachtoffers van Israëlische gewelddadigheden werden geportretteerd. Ook steunt de organisatie de BDS-campagne (Boycot, desinvesteringen en sancties) tegen Israël.

  Foto: Schoolfoto.nl