fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Video Israëlcursus met rabbijn Shmuel Aharon Brodman

  6 oktober 2014

  Na twee succesvolle edities in 2013 organiseerde Christenen voor Israël dit voorjaar opnieuw een Israëlcursus. In de maanden februari, maart en april vormde het Israëlcentrum in Nijkerk het decor van een serie boeiende lezingen waarin het thema Beleef Israël! vanuit verschillende kanten werd uitgediept.

  rabbijn Shmuel Aharon Brodman
  Rabbijn Shmuel Aharon Brodman heeft een bekende achternaam: zijn vader is de bekende rabbijn David Brodman, die zich als Holocaustoverlevende nu al jarenlang inzet voor een vreedzaam samenleven tussen Joden, moslims en christenen in Israël. Regelmatig verzorgt hij daarover lezingen.

  Shmuel Aharon heeft het sprekerstalent van zijn vader geërfd en weet altijd te boeien met mooie verhalen. Hij is betrokken bij het Savyon Centrum voor Joodse studies, waar jonge, vaak seculiere, Israëli’s de Joodse waarden vanuit de Thora worden bijgebracht.

  Voor de Israëlcursus sprak rabbijn Brodman onder meer over dat werk.