fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Wheels of love

  Joanne Nihom - 14 november 2014

  In het Alyn ziekenhuis in Jeruzalem wordt al jarenlang op een bijzondere manier aan co-existentie gewerkt. Kinderen van Joodse, Palestijnse, Arabische en Christelijke afkomst met een lichamelijke beperking worden hier met veel kennis en liefde gerevalideerd. Niet alleen de kinderen ontmoeten elkaar, ook hun ouders en het personeel. Zo ontstaan vriendschappen die anders nooit hadden plaatsgevonden.

  Voor de behandelingen van de kinderen is veel geld nodig. Een deel hiervan is afkomstig van de jaarlijks gereden Wheels of Love, een vijfdaagse fietstocht die afwisselend vanuit het zuiden of het noorden van Israël naar Jeruzalem wordt gefietst. Afgelopen week was het weer zover.

  Zo’n vijfhonderd mensen uit veertien verschillende landen doen mee. Dit jaar begon de tocht in de Negevwoestijn in Midreshet Ben Gurion, de geboorteplaats van Ben Gurion. Met hoge temperaturen, steile wegen en te korte afdalingen is het parcours niet altijd even makkelijk. Maar de motivatie van de deelnemers is groot. Uit Nederland is er dit jaar een groep van dertig fanatieke fietsers.

  De twee vriendinnen Suzy Raber en Nicole de Vries fietsen, samen met hun beide echtgenoten, al jaren mee. “Een heel jaar trainen we met zijn allen voor deze tocht”, vertelt Suzy. “Een bijzondere ervaring en een manier om ter plekke te zien waar ons geld terechtkomt, want aan het eind van de rit bezoeken we het ziekenhuis.”

  Nicole: ”Ik doe mee omdat ik geloof in de inzet, passie en kwaliteit van het Alyn ziekenhuis. De fietstocht is een geweldige manier van fundraising, het is zo leuk om met zoveel mensen vanuit de hele wereld bezig te zijn voor hetzelfde doel: geld ophalen voor Alyn. De sfeer is positief, de rit door Israël super mooi, kortom meer dan de moeite waard om door zo’n prachtig land voor zo’n geweldig doel te mogen fietsen.”

  Grote foto: Nicole en Rudy de Vries.

  Over de auteur