fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Steun Israël

  Jezus’ liefde voor gewonde families uit Gaza

  11 december 2014

  Aan het eind van de Gazaoorlog legde de Heere het op mijn hart om Joodse families te bezoeken en de liefde van Jezus met hen te delen. Daar kwamen veel bijzondere dingen uit voort, waaronder Joodse families die in tranen waren terwijl we hen opzochten, en nog veel meer. De video van deze bezoeken leidde tot bedreigingen en verbale aanvallen op mijn leven en bediening. Het liet de realiteit zien van de strijd waar ik mee te maken heb: een geestelijke strijd tussen goed en kwaad in het hart.

  De Heere gaf mij en mijn team ook in het hart om de liefde van Jezus te delen met vrouwen en kinderen uit Gaza die tijdens de oorlog gewond waren. We zochten uit of er soms moslimgezinnen uit Gaza zich op de Westoever of in Israëlisch gebied bevonden. We kwamen uit bij een islamitisch ziekenhuis in Jeruzalem dat meer dan tweehonderd gewonden herbergde. De staat Israël gaf gewonde families uit Gaza toestemming om naar Israël gebracht te worden om in verschillende ziekenhuizen aan de Israëlische kant behandeld te worden. Een ervan in het bijzonder is een islamitische ziekenhuis op de Olijfberg in Jeruzalem, het Al-Makassed ziekenhuis.
  We bezochten daar gezinnen en deelden de liefde van Jezus met velen. Ik raad u/jullie aan de video van ons bezoek te bekijken. We zouden het niet hebben kunnen doen zonder uw steun.

  Met ons gezin gaat het heel goed. Op fysiek gebied weet ik nooit hoe veilig of onveilig ikzelf en degenen die met mij in de bediening werken zijn. Maar ik ben toegewijd aan drie dingen ongeacht of en wanneer mij iets overkomt. Ten eerste om God te eren, ten tweede om ontzettend veel van mijn vrouw Shari en de kinderen te houden, en ten derde om elke gelegenheid aan te grijpen Jezus te verkondigen door Zijn liefde te delen. Zodat ik weet – wanneer ik opgenomen wordt in mijn eeuwig thuis – dat ik alles gedaan heb wat ik kon om in de wezenlijke dingen van het leven een verschil te maken. Ik verlang ernaar om in de steden (in Israël) waar het allemaal begon, een verschil te maken. En meer dan dat.

  P. Steven Khoury

  Steun het werk van ds. Naim Khoury en zijn zoon Steven in Bethlehem en Jeruzalem.
  Doneer online
  Selecteer als bestemming: ‘Baptistengemeente Naim Khoury in Bethlehem’