fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Video Israëlcursus met Rabbijn Shmuel Katz

  29 december 2014

  Na twee succesvolle edities in 2013 organiseerde Christenen voor Israël dit voorjaar opnieuw een Israëlcursus. In de maanden februari, maart en april vormde het Israëlcentrum in Nijkerk het decor van een serie boeiende lezingen waarin het thema Beleef Israël! vanuit verschillende kanten werd uitgediept.

  Rabbijn Katz
  Rabbijn Shmuel Katz is een druk man: hij is secretaris van het rabbinaat van de Joodse gemeente Amsterdam, pastoraal werker voor de Joodse Gemeente Amsterdam, drijvende kracht achter de hulporganisatie stichting Zikna en rabbijn van de Gerard Dousynagoge, de oudste van de bij de Joodse gemeente Amsterdam aangesloten gebedshuizen.

  Rabbijn Katz sprak voor de Israëlcursus kort voordat het Pesachfeest begon. Een mooie aanleiding om mooie verhalen en liedjes rondom dit thema tevoorschijn te halen. Dat kun je aan deze verhalenvertellende en muzikale rabbijn wel overlaten!

  Op zondag 26 januari 2014 was rabbijn Katz te zien in de uitzending van Nederland Zingt op Zondag. Daar vertelde hij onder meer over zijn familiegeschiedenis, die zich voor een deel afspeelde in het vernietigingskamp van Auschwitz. Bekijk de uitzending via deze link.