• Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Herinneren & Doorgeven – Aflevering 1

  Sara van Oordt - 24 maart 2015

  “Ik ben niet religieus, maar ik geloof in God. Hij heeft mij gered. Dat kan ik jullie vertellen.”

  Zo vertelt Auschwitz-overlevende Asher Aud. Precies 70 jaar geleden eindigde in Europa de Holocaust, waarin zes miljoen Joden de dood vonden. Dit gruwelijke drama is voor degenen die het overleefden nog steeds een dagelijkse realiteit.

  Arjan Klein (Reformatorische Omroep) en Sara van Oordt (Christenen voor Israël) maakten een serie afleveringen over Holocaust-overlevenden.

  Lees hier ook een interview terug van CIP.nl met Asher.

  Over de auteur

  2 Reacties

  • Tjeerd Inia -  28 februari 2018 reformatorisch? jammer, interesse is weg
  • Mike Skottke -  04 maart 2015 In 2011 heb ik het museum bezocht, met rillingen en tranen heb ik het bezocht, vandaag nog werkt dit erg emotioneel op mij, daarom bid ik heden nog voor de vrede voor Israël, voor bescherming, voor zegen en voorspoed, dit leed wat zij hebben geleden kan ik niet bevatten, ik wordt er stil en sprakeloos van, het doet pijn. Ik ben blij dat het woord van de Heer mij steeds tot rust kan brengen, dat ik vrede mag vinden in de troost van Jezus en de Heilige Geest. Ik plant ieder jaar bomen in Israël tot steun, voor mijn herinneringen aan het Heilige land, aan hen met wie ik mij verbroederd voel in de Heer Jezus, iedere maand, iedere week laat ik de Sjofar klinken tot eer van Zijn naam, ontvangen uit de handen van een sjofarbouwer uit Jeruzalem met de Zegen van de Heer, want door gebed heb ik de sjofar mogen ontvangen, mijn huis en ik wij dienen de Heer en gedenken Israël, Israël is mijn thuisland geworden sinds ik het heb mogen zien van het zuiden naar het noorden en het oosten naar het westen, ik zou niets liever willen dan emigreren naar Israël, de Heer heeft mij het land laten proeven in de Geest. Dank u voor het onder/steunen voor Israël. Mike Skottke

  Plaats een reactie