fbpx
 • Megemeria School of Jewelry and Art. - Foto: HotspOTs Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Een te gek vakantieland

  Joanne Nihom - 14 april 2015

  Ethiopisch Vakmanschap

  Megemeria (Amhaars voor ‘Genesis’) School of Jewelry and Art is een juweeltje en een bezoek waard. Het biedt een professionele opleiding, ontplooiing en kansen op werk voor nieuwe Ethiopische immigranten in Israël. Hierdoor wordt hun sociale en professionele integratie in de Israëlische samenleving bevorderd. De studenten ontwerpen en produceren hun eigen collectie sieraden onder de merknaam Megemeria. De winst, die door de verkoop van de Megemeria collectie wordt gegenereerd, wordt ondergebracht in een apart bedrijf dat door de studenten en afgestudeerden wordt beheerd en zorgt voor uitbetaling van de salarissen en dekking van de exploitatiekosten van de school.

  Een bijzondere dag. Een diepe zucht. Een leeg gevoel. En ook heel blij.
  Mijn aandeel aan HotspOTs Israël is weg, gemaild naar de uitgeverij en deze week beginnen ze met het drukken van het boek.

  Zo’n drie jaar geleden was Esther Voet, toen nog hoofdredacteur bij het Nieuw Israëlitische Weekblad (NIW), in Israël. Tijdens een gezamenlijke lunch zei ze: “Gisteravond heb ik in een restaurant in Tel Aviv gegeten dat zo goed was, het had ook in London of Parijs kunnen staan. Ik wil dat je een serie artikelen gaat schrijven over bijzondere plekken in Israël, want Israël is hip, hot en trendy en de wereld heeft geen idee.”

  Zo begon ik aan een reis door het land … zes weken lang plaatste het NIW HotspOTs in Israël. Het was een groot succes. Lezers werden in Tel Aviv en Jeruzalem gespot met het NIW in hun hand. Het moest en zou een boek worden. Israël is leuk, heeft te gekke plekken en voor ieders portemonnee en op vele niveaus.

  Een klein jaar geleden vonden Esther en ik een Nederlandse uitgeverij die direct enthousiast was om het uit te geven. Alle Hotspots werden gecheckt of ze nog bestonden, nieuwe Hotspots werden gevonden … een jaar lang research en hard werken. En over een week of drie is HotspOTs Israël klaar, in het Engels en in het Nederlands. Een superleuke reisgids over een te gek vakantieland.

  Over de auteur