fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • De Grote Terugkeer

  Ashira Le’Adonai — Zingt de Heere

  27 mei 2015

  “Over de eerste Uittocht uit Egypte maakte regisseur Steven Spielberg een prachtige navertelling in de bekend geworden animatiefilm ‘Prince of Egypt’. In zijn interpretatie van de Bijbelse geschiedenis, geeft hij speciaal aandacht aan kinderen. Daarmee geeft hij de uitdrukking ‘de kinderen Israëls’ een letterlijke invulling. Het levert prachtige beelden op, bijvoorbeeld wanneer de kinderen lachend en zingend Egypte uitlopen. Het lied wat ze zingen, treft u hier in een Hebreeuwse en Engelse versie aan:

  Ik zal zingen voor de Heere,
  want Hij heeft glorierijk overwonnen.
  Ik zal zingen voor de Heere,
  want Hij heeft glorierijk overwonnen.
  Wie is als U, Heere, onder de goden?
  Wie is als U, glorierijk in heiligheid?
  In Uw genade leidde U Uw volk wat U verloste.
  In Uw genade leidde U Uw volk wat u verloste.
  Ik zal zingen, ik zal zingen, ik zal zingen…”

  Thema