fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • De Grote Terugkeer

  De vergeten Exodus

  26 mei 2015

  Lang is de uittocht van Joden uit de Arabische landen een vergeten hoofdstuk geweest in de geschiedenis van het moderne Israël. Er was veel aandacht voor de stichting van de staat, voor de Holocaust die eraan vooraf ging en voor de Onafhankelijkheidsoorlog.
  Grote aantallen Joden uit het Midden-Oosten moesten vanaf 1948 echter per vliegtuig gered worden uit landen waar zij hun leven niet meer zeker waren. Berooid kwamen zij in het Beloofde Land aan.
  Documentairemaker Pierre Rehov heeft er twee films over gemaakt: ‘Silent Exodus’ en ‘The Forgotten Refugees’. We hebben voor u een trailer van de eerste film geselecteerd, om te bekijken tijdens uw bezoek aan de tentoonstelling.

  De twee documentaires kunt u thuis bekijken. ‘Silent Exodus’ is vorig jaar van een actualisering voorzien en duurt 59 minuten. ‘The Forgotten Refugees’ is een oudere film en duurt 49 minuten. Veel kijkgenoegen gewenst!


  Thema