fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • De Grote Terugkeer

  Vluchtelingen en de waarheid

  24 mei 2015

  “Conflicten brengen vaak een vluchtelingen-stroom teweeg. Dat was met de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 niet anders. Bekend is dat Palestijnse Arabieren in groten getale naar het buitenland vluchtten. Er worden allerlei aantallen genoemd, maar de VN houdt het op 750.000 mensen.

  Veel minder bekend is het feit dat in diezelfde tijd zo’n 850.000 Joden moesten vluchten uit de Arabische wereld. De meesten van hen belandden in Israël, waar zij werden opgenomen in de samenleving.

  Danny Ayalon is diplomaat en diende zijn land als Onderminister van Buitenlandse Zaken tussen 2009 en 2013. Hij maakte in die tijd een serie goede video’s over allerlei vragen rond Israël. Hier is een scherpe column in video-vorm over vluchtelingen en de waarheid. “

  Thema