• Lance Lambert
Nieuws

Lance Lambert overleden

11 mei 2015

Lance Lambert, een geliefde vriend voor velen in Israël en daarbuiten en wereldberoemd Bijbelleraar, is overleden. Na een lange strijd tegen ziekte in Griekenland, vorig jaar, werd hij afgelopen maand opnieuw opgenomen in het ziekenhuis in Jeruzalem. Daar overleed hij vredig op zondag 10 mei.

Tientallen jaren stond Lance Lambert bekend als een van de meest vooraanstaande christelijke Bijbelleraars in Israël. Jarenlang gaf hij over de hele wereld lezingen en Bijbelstudies. Ook in Nederland sprak hij diverse malen op bijeenkomsten van Christenen voor Israël.

Lance Lambert werd geboren in 1931 in Richmond in Surrey (Verenigd Koninkrijk). Hij studeerde Afrikaanse en Orientaalse studies aan de London University om zich voor te bereiden op werk in China. Hij studeerde Klassiek Chinees, Mandarijn, Orientaalse filosofie en Geschiedenis van het Verre Oosten, maar de revolutie zorgde ervoor dat Europese zendelingen niet langer in China konden komen.

In de vroegen jaren ’50 diende Lambert in de Royal Air Force in Egypte. Later richtte hij Halford House Christian Fellowship op in Richmond. Nadat hij zijn Joodse afstamming ontdekte, werd hij een Israëlisch burger. Tot zijn dood woonde hij in Jeruzalem. Daar produceerde hij elk kwartaal een zeer gewaardeerde geluidsopname onder de naam Middle East Update. Hierin gaf hij zijn unieke perspectief op de gebeurtenissen in het Midden-Oosten in het licht van Gods Woord. Hij schreef talloze boeken waaronder Israël is uniek en Voorbereiding op de wederkomst.

Plaats een reactie