fbpx
 • De pro-Israëldemonstratie in Genève. - Foto: CvI
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Pro-Israëlgeluid in Genève

  Sara van Oordt - 30 juni 2015

  Vandaag werd het onderzoeksrapport van de VN-mensenrechtenraad over de Gaza-oorlog en de vermeende mensenrechtenschendingen door het Israëlische leger gepresenteerd in Genève, Zwitserland. Christenen voor Israël was aanwezig op een solidariteitsdemonstratie voor Israël in Genève, met deelnemers uit de hele wereld.

  Terwijl Israël er juist alles aan doet om burgerslachtoffers te voorkomen, wordt het land in het VN-rapport beschuldigd van het plegen van oorlogsmisdaden. De terroristische organisatie Hamas echter wordt nauwelijks veroordeeld. Ook roept het rapport het Internationaal Strafhof op om actie te ondernemen, wat de weg vrijmaakt voor strafrechtelijke procedures tegen Israël.
  Israël presenteerde overigens enkele maanden geleden zelf de resultaten van hun interne onderzoek. Daaraan werd in de media nauwelijks aandacht besteed.

  Christenen voor Israël heeft in samenwerking met CIDI-jongeren met veertig jongeren uit Nederland haar solidariteit laten zien met het Israëlische volk door naar Genève te gaan. Met ruim 700 deelnemers vanuit hele wereld werd voor het gebouw van de Verenigde Naties in Genève gedemonstreerd tegen het eenzijdige VN-rapport, als steun voor de staat Israël.

  Namens Christenen voor Israël was Arjan Wendt aanwezig in Genève. “Wij hebben gedemonstreerd tegen de oneerlijke behandeling van Israël en de leugens die in het VN-rapport staan. Juist nu is het belangrijk om achter Israël te blijven staan!”

  Kijk op de Facebook-pagina van Christenen voor Israël voor een fotoreportage

  Over de auteur