• Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Video Israëlcursus najaar 2014 met Michael Freilich

  1 juni 2015

  Na drie succesvolle edities in 2013 en voorjaar 2014 organiseerde Christenen voor Israël in het najaar van 2014 opnieuw een Israëlcursus. In de maanden september, oktober en november vormde het Israëlcentrum in Nijkerk het decor van een serie boeiende lezingen waarin het thema Inspirerend Israël vanuit verschillende kanten werd uitgediept.

  Michael Freilich
  Wie door de Joodse wijk van Antwerpen loopt waant zich voor even in Jeruzalem. Toch worden de uiterlijk vredige leefomstandigheden van Belgische Joden regelmatig verstoord door ernstige antisemitische voorvallen. Hoe is het om vandaag als Jood te leven in België? Die vraag beantwoordt Michael Freilich, hoofdredacteur van het Belgische weekblad Joods Actueel en één van de belangrijkste woordvoerders van de Joodse gemeenschap in België.

  Voor de Israëlcursus koos Michael Freilich voor het thema ‘Anti-Joodse terreur in België: incident of een teken aan de wand?’.

  1 Reacties

  • Esthefany -  13 augustus 2015 Joop Sapulette zegt:Wekelijks bidden we voor Nederland,dat GOD de bldnie ogen mag openen van de overheid v.w.b. de geestelijke zaken. De wet op de Godslastering bijv. dreigt men uit het Wetboek van Strafrecht te halen. Holland is al jaren een zendingsland geworden en Europa evenzo.De Liefde van velen zal verkillen,ook voor Israel. Onlangs werd onze dochter op straat afgetuigd door haar ex/vriend en bijna niemand die haar hielp,behalve een 13/jarige jongen. De barmhartigheid is ver te zoeken. Wij hebben allemaal JEZUS nodig in ons leven,zowel de rijken als de armen,blank,bruin en zwart.

  Plaats een reactie