fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Video Israëlcursus najaar 2014 met Michael Freilich

  1 juni 2015

  Na drie succesvolle edities in 2013 en voorjaar 2014 organiseerde Christenen voor Israël in het najaar van 2014 opnieuw een Israëlcursus. In de maanden september, oktober en november vormde het Israëlcentrum in Nijkerk het decor van een serie boeiende lezingen waarin het thema Inspirerend Israël vanuit verschillende kanten werd uitgediept.

  Michael Freilich
  Wie door de Joodse wijk van Antwerpen loopt waant zich voor even in Jeruzalem. Toch worden de uiterlijk vredige leefomstandigheden van Belgische Joden regelmatig verstoord door ernstige antisemitische voorvallen. Hoe is het om vandaag als Jood te leven in België? Die vraag beantwoordt Michael Freilich, hoofdredacteur van het Belgische weekblad Joods Actueel en één van de belangrijkste woordvoerders van de Joodse gemeenschap in België.

  Voor de Israëlcursus koos Michael Freilich voor het thema ‘Anti-Joodse terreur in België: incident of een teken aan de wand?’.