fbpx
 • - Foto: Nataliya Krishanovsky
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Je bent niet alleen

  Nataliya Krishanovsky - 3 augustus 2015

  Eén van de doelen van Christenen voor Israël is het helpen van het Joodse volk. Maar het gaat verder dan dat alleen, we delen dezelfde bestemming.

  Gisteren werden we enorm geraakt door het verdriet en de moeilijkheden die Joodse volk het hoofd moet bieden, in het bijzonder de ouderen. We bezochten een Joodse gemeenschap in Boryspil, vlakbij de internationale luchthaven. Boryspil is een van de vele Oekraïense steden waar de vluchtelingen uit het oosten naar toekomen, ook Joden. Veel jonge mensen hebben zijn al vertrokken naar Israël, veel ouderen blijven achter en hebben hulp nodig. Verschillende organisaties vechten soms bijna letterlijk met de overheid zodat de ouderen vijftig dollar pensioen krijgen. En om eerlijk te wezen, dit bedrag is ver beneden het bedrag dat je nodig hebt om te overleven. Dan heb ik het dus nog niet over het bedrag dat je nodig hebt om van te leven.

  Ik was samen met een echtpaar uit de VS. We gingen naar de Joodse gemeente in Boryspil met voedselpakketten, schoenen en kleding. We zagen de gezichten van mensen die zware tijden hebben meegemaakt. Sommige van de oudere vrouwen hebben de Tweede Wereldoorlog overleefd en dachten dat ze nooit meer zo erg moesten lijden. We vertelden hen dat ze niet alleen zijn in deze wereld, omdat God nog steeds mensen in Zijn handen houdt om Zijn volk te zegenen.

  Na een kort gesprek straalden hun gezichten en de Joodse vrouwen vertelden dat ze geloofden dat God met hen was en dat Hij ze nooit alleen zou laten. We omhelsden elkaar en zeiden ‘tot ziens’, en niet ‘vaarwel’.

  We weten dat Joodse vluchtelingen die niet meer naar hun huis in Oekraïne kunnen terugkeren, steeds meer alija willen maken, zeker nadat ze onze ‘vissers’ horen spreken uit Gods Woord. Na mijn bezoek kregen we van de voorzitter van de Joodse gemeenschap een brief waarin hij zijn waardering voor ons werk uitsprak.

  Steun het werk onder de Joodse gemeenschappen in Oekraine. Selecteer bij het doneren het project Breng de Joden thuis – Alija Noorderland.

   

  Over de auteur