fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Video Israëlcursus met ds. Kees Kant

  10 augustus 2015

  ds. Kees Kant
  Ds. Kees Kant is verbonden aan de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. In de afgelopen jaren maakte hij uitgebreid studie van de Israëlvisie van Palestijnse christenen. “Daarin wordt Israël op creatieve wijze aan de kant geschoven”, zegt ds. Kant daarover. “Voor veel Palestijnse christenen is het hele Oude Testament een Joods-nationalistisch of zelfs racistisch bedenksel, dat na de komst van Jezus geen waarde meer heeft.” Met zo’n conclusie kom je bij het lezen van het Nieuwe Testament hoe dan ook in vreemde kronkels terecht. Daarvan zal ds. Kant er tijdens de Israëlcursus een aantal toelichten.

  Voor de Israëlcursus koos ds. Kees Kant voor het thema ‘Hoe denken Palestijnse christenen over Israël?’.