fbpx
 • Burgemeester van Nazaret, Ali Salem. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Arabische burgemeester tegen terreur

  14 oktober 2015

  De Arabische burgemeester van Nazareth, Ali Salem, heeft sterke kritiek geuit aan het adres van de Arabische Knessetleden: Door hun houding ten opzichte van de huidige gewelddadige acties maken zij de ‘vreedzame co-existentie’ met Israël kapot.

  Salem staat aan het hoofd van de grootste Arabische gemeenteraad in Israël. “Ik beschuldig de leiders. Wat nu gebeurt kan helemaal niet,” vertelde hij afgelopen zondag 11 oktober aan Israëls Leger Radio. “Het maakt alleen maar onze toekomst kapot, ons vreedzaam naast elkaar leven.”

  Verschillende Arabische Knessetleden van de Joint Arab List (Gezamenlijke Arabische Lijst) zijn betrokken geweest bij protestdemonstraties tegen Israël, waaronder een demonstratie in Nazareth, vorige week donderdag, die gewelddadig uitpakte.

  Salem zei dat hij de voorzitter van de Joint Arab List op die demonstratie had gezien en hem had gezegd weg te gaan: “Ik zei tegen hem: ‘ga hier weg. Ik moet jou niet hier zien in Nazareth’.”

  In een ander interview gaf Salem aan dat hij Israëls acties op de tempelberg niet goedkeurde, maar dat hij de aanpak van Israëls Arabische leiders bekritiseerde vanwege hun benadering van deze kwestie. “We moeten een manier vinden om samen te kunnen leven. We kunnen elkaar niet op die manier bevechten. We beschadigen onszelf,” vertelde Salem aan Israëls Walla News.

  Dit bericht kwam tot stand door JNS.org, en stond 14 oktober 2015 op de website van United with Israel. | Vertaling: Evelien van Dis