fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Video Israëlcursus met Doron Almog

  19 oktober 2015

  Doron Almog
  Generaal Majoor Doron Almog heeft een indrukwekkende carrière in de IDF achter de rug. Vanaf 1969 nam Doron deel aan talloze militaire missie’s van het Israëlische leger. Vanaf begin jaren ’70 begint Doron als officier in de elite-eenheid van de paratroopers verschillende missies te leiden. Opmerkelijke missies waarin Doron een leidinggevende functie had waren onder andere Operatie Entebbe, de bevrijding en redding van de 105 gijzelaars op de Air France vlucht (Operation Thunderbolt/Yonathan), en de geheime missie van de alija van 6 000 Ethiopische Joden naar Israel (Operation Moses). In 2004, na een staat van dienst van 35 jaar en als één van de genomineerden om de volgende Generaal te worden van de Israelische strijdkrachten besluit Doron te stoppen met zijn legercarrière. Zijn zoon Eran, vernoemd naar zijn in de Jom Kippoeroorlog omgekomen broer Eran, woont bij de organisatie ALEH in Israël. Doron besluit zich belangeloos in te gaan zetten als voorvechter van de rechten van meervoudig gehandicapte mensen in Israël en een afdeling van ALEH in de Negev op te richten. Eran overlijdt in 2007 op 23-jarige leeftijd, na één jaar in ALEH Negev te hebben gewoond.

  Voor de Israëlcursus koos Doron Almog voor het thema ‘van Operatie Entebbe via Operatie Moses naar ALEH Negev’.