fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Een oproep

  Joanne Nihom - 30 oktober 2015

  Vanmorgen was ik in Akko, een gemengd Joods-Arabische stad. Ik ging langs bij een aantal HotspOTs uit mijn boek. Even dag zeggen. Contact houden. Stuk voor stuk prachtige en bijzondere plekken om te bezoeken. Sommige met Arabische, andere met Joodse eigenaars. Ik kwam er niet echt vrolijk vandaan.

  Door de huidige situatie in het land hebben ze het allemaal stil, doodstil. Toeristen en ook de Israëliërs blijven weg. “De media in binnen- en buitenland overdrijven de huidige toestand”, “De media zorgen voor ons faillissement”, “Waarom wordt de aandacht niet gevestigd op het overgrote gedeelte van het land waar het wel rustig is?”

  “Vertel uw familie en vrienden dat het overgrote gedeelte van het land prima te bezoeken is.”

  Ik kon hun vragen niet beantwoorden. Ik beloofde ze dat ik er over zou schrijven. Over de rust in de stad, de goede banden tussen Joden en Arabieren in het noorden van het land en dat de terroristische acties iedereen treffen, ook de Israëlische Arabieren.

  Bij deze heb ik dat gedaan, maar hoe nu verder. Mijn oproep. Als u plannen hebt om naar Israël te gaan, bezoek dan juist de plekken die lijden. Die plekken waar u misschien normaal gesproken niet snel komt.

  Mail me en ik help u een mooie toer te maken. Vertel uw familie en vrienden dat het overgrote gedeelte van het land prima te bezoeken is. Dat het lijkt alsof het land hier in brand staat, maar dat dat niet zo is. Het enige dat op het moment in het hele land brandt zijn takken van olijfbomen. De jaarlijkse pluk is begonnen en na het plukken worden de bomen getrimd en de takken verbrandt.

  Samen zijn we sterk. U bent al goede ambassadeurs van Israël, maar vandaag is het nog belangrijker dan ooit. Nog geen vakantieplannen gemaakt … doe dat dan maar snel en u weet naar welk land!

  Over de auteur