fbpx
 • Ira en Gideon tijdens hun bruiloft. - Foto: Tikva
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Mazzeltov vanuit Odessa

  Koen Carlier - 9 oktober 2015

  Afgelopen week trouwden in Odessa Ira Michalova en Gideon Blubshtein. Een bijzonder blije gelegenheid als afsluiting van een droevig verhaal.

  Ira kwam vijftien jaar geleden als zesjarig meisje bij Tikva, een Joods weeshuis in de Oekraïense stad Odessa. Haar moeder was overleden. Haar vader had het gezin al verlaten voordat Ira werd geboren. Ira was alleen op de wereld.

  Maar niet helemaal. Tikva nam haar liefdevol op. Bij Tikva kreeg ze een nieuw thuis en met liefde en zorg groeide ze er op, maakte ze haar schoolopleiding af en werd toegelaten tot de universiteit. Afgelopen week mocht Tikva haar begeleiden naar haar bruiloft.

  We wensen haar een gelukkig huwelijk!

  Christenen voor Israël ondersteunt het werk van Tikva, dat wordt geleid door rabbijn Michael Brodman, een kleinzoon van de bekende rabbijn David Brodman. We helpen met maaltijden voor de kinderen in het weeshuis. De meeste wezen die het huis verlaten maken alija en gaan in Israël wonen. Steun dit werk en doneer online. Selecteer als bestemming: ‘Alija Noorderland’.

  Over de auteur