• Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Opperrabbijn Jacobs: “Probleem ligt bij opvoeding”

  13 oktober 2015

  Gisteravond was opperrabbijn Binyomin Jacobs te gast bij het actualiteitenprogramma Uitgelicht! van Family7. Daar sprak hij over de huidige onrust in Israël.

  “Als er gevaar dreigt, bijvoorbeeld voor een Joodse school in Europa, dan moet je politie voor de deur zetten”, sprak Jacobs. “Maar dat is slechts symptoombestrijding, alsof je een aspirientje neemt tegen hoofdpijn. Het echte probleem ligt bij de opvoeding.”

  Volgens Jacobs willen de meeste Palestijnen gewoon in vrede leven met Israël, maar is er een klein groepje extremisten dat de grote meute meesleept. Ter vergelijking noemde Jacobs een voorbeeld dat hij zelf had meegemaakt. “Een paar jaar geleden had ik thuis een tot het christendom bekeerde Syriër over de vloer. Hij had van jongs af aan geleerd Joden te haten, terwijl hij niet eens wist of Joden nou mensen, dieren of dingen waren. Als je met zo’n haat wordt opgevoed, is daar heel moeilijk onderuit te komen.”

  Thema

  family7

  2 Reacties

  • Astrid -  16 oktober 2015 Het probleem IS dus de koran; hier staat inderdaad in dood aan de joden, christenen en anders-gelovigen. De islam is geen geloof, maar een systeem. Dus kinderen anders opvoeden....moslims zullen dat nooit doen, het staat tenslotte in hun fascistische boek de koran
  • Hameleers -  13 oktober 2015 Opperrabijn heeft gelijk,maar ik heb een vraag ik kan de Koran niet, maar ik hoor geluiden dat er in geschreven staat dood aan de joden en dan de christenen als dan vandaar uit de kinderen worden opgevoed vind ik dat zeer gevaarlijk Wat ik dus bedoel is de achtergrond van die opvoeding. mijn dochter en ik waren in Jeruzalem en een meneer Avraham heeft ons leven gered.

  Plaats een reactie