fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Ondernemers

  ‘Israëls God groot gemaakt’

  Teus den Otter - 26 november 2015
  overhandiging cd

  Organist Gerrit Christiaan de Gier (links) ontvangt de cd uit handen van dr. Henk Vreekamp.

  “Het was een prachtige avond waarin Israëls God groot gemaakt mocht worden door meditatie, prachtig orgelspel en zang.”
  Zo eindigde werkgroepvoorzitter Paul Baars de drukbezochte bijeenkomst in de Grote Kerk te Nijkerk, waar het ondernemersplatform Werken aan de Toekomst op feestelijke wijze het tienjarig bestaan vierde.

  Zo’n 250 mensen waren ’s avonds aanwezig, die konden luisteren naar het orgelspel van Gerrit Christiaan de Gier, een meditatie door Roger van Oordt, een toespraak door dr. H. Vreekamp, en de overhandiging van een bijzondere kerkorgel-cd, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Yedidim in Israël, die hulp biedt aan probleemjongeren. De speciale Israël-cd ‘Jeruzalem, o stad zo hoog gebouwd’ van Gerrit Christiaan de Gier is nog te bestellen via www.christenenvoorisrael.nl/winkel of 033 24 588 24. De cd kost €12,50.
  In zijn dankwoord deed Paul Baars nog een indringende oproep: “En mochten er ondernemers onder ons zijn die nog geen lid van het platform zijn, meldt u aan en u zult ervaren dat het een waardevolle club is, en je mag trots zijn als je daar lid van bent!”

  ’s Middags was er een goedbezochte plenaire vergadering voor ondernemers en managers in het Israëlcentrum. Hier werd afscheid genomen van de werkgroepleden Rinus Lambregtse en Peter Langerak. Als nieuwkomer werd begroet onderneemster Jolanda Oudshoorn-Langerak.

  Werkgroeplid Ruud van Ginkel gaf ’s middags en ’s avonds een korte uitleg over ons nieuwe project Beit Yedidim Ashdod: “Yedidim is een professionele organisatie voor de begeleiding van jongeren in Israël sinds 1991. De huidige ruimte in Ashdod is veel te klein en er is geen schuilkelder voor raketten die regelmatig Ashdod vanuit Gaza bereiken.
  Hij deed telkens een hartstochtelijke oproep aan zijn gehoor: “Wij vragen u ons mee te helpen om dit mooie project mogelijk te maken’.
  Dankzij de goede start van de cd-verkoop én de opbrengsten van twee collectes (totaal ruim 4.100 euro) hoopt de werkgroep het nieuwe project Beit Yedidim Ashdod tot een succes te maken.
  Tot zegen van het volk Israël en hun jongeren, die werken aan de toekomst van hun Land!

  Over de auteur