fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  $ 500.000 in 24 uur voor Hebron

  3 december 2015

  De Joodse gemeenschap in Hebron heeft dringend behoefte aan extra materialen voor hun beveiliging, nu de terreur in Israël is toegenomen. Zaken zoals kogelvrije vesten, beveiligingscamera’s en levensreddende apparatuur. Daarvoor heeft de gemeenschap een gedurfd project opgestart: een half miljoen dollar ophalen in 24 uur …

  Gistermiddag begon de alles-of-niets campagne. Drie organisaties hebben toegezegd de giften te verdubbelen, waardoor elke gegeven dollar met drie dollar wordt aangevuld. Eigenlijk hoeft er dus maar 125.000 dollar te worden gedoneerd. Maar als die 125.000 dollar niet vóór afloop van de 24 uur is binnengehaald, krijgen alle donateurs hun geld teruggestort.

  Inmiddels is de actie succesvol afgerond. Ruim voor het overschrijden van de tijde werd het benodigde bedrag binnengehaald.