fbpx
 • Een bus van Egged in Israël. - Foto: Youtube
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Pro-Palestijnse Friezen stemmen tegen Israëlisch busbedrijf

  Ruben Ridderhof - 4 december 2015

  Pro-Palestijnse (of anti-Israëlische – de grens daartussen is volledig vloeibaar) Friezen wisten 2300 handtekeningen te verzamelen om de provincie Friesland ertoe te bewegen vooral geen zaken te doen met het Israëlische busbedrijf Egged.

  De noordelijke provincie had een aanbesteding gedaan voor busvervoer en dochteronderneming EBS van het Israëlische bedrijf had hierop ingetekend. Dat was natuurlijk zeer tegen het zere been van de pro-Palestijnse beweging in Friesland. Mensen in bussen vervoeren (Egged vervoert ook Palestijnen) is uiteraard een schending van de mensenrechten …

  Wel volgens initiatiefnemer Wim Minnaard uit Terherne: “Egged draagt bij aan de ontrechting van de Palestijnse bevolking. Wij vinden dat zo’n bedrijf niet op de Friese wegen hoort te rijden.” Aldus citeerde het Friesch Dagblad hem op 3 december. Vandaag overhandigt hij de handtekeningen in het provinciehuis.

  Over de auteur