fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  United Piano’s

  Joanne Nihom - 14 december 2015

  De Permanente Commissie van Israël bij de Verenigde Naties bracht dit weekend een video uit met de titel: ‘United Pianos ‘ waarin elf pianisten vanuit de hele wereld samen dezelfde melodie spelen.

  “Muziek is een wereldtaal, het overbrugt culturele en politieke verschillen en heeft de macht ons te verenigen”, aldus Danny Danon, Israëls ambassadeur bij de VN. “Laten we hopen en bidden dat spoedig muziek het geluid van oorlogen en meningsverschillen vervangt.”
  De deelnemende pianisten komen uit Israël, Turkije, de Verenigde Staten, Vietnam, de Bahama’s, Duitsland, India, Australië, Rusland, Zuid-Afrika en Polen. Het project werd geproduceerd door CRC Media in samenwerking met de Israëlische muzikant Idan Raichel en composer Tomer Biran.

  Over de auteur