fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Vreugde in Verdrukking: de video’s

  21 december 2015

  Deze drie video’s werden vertoond tijdens de zomertentoonstelling 2015. Nu maken we ze hier publiek om nog eens van na te genieten of om voor het eerst te bekijken als u de zomertentoonstelling niet heeft bezocht.  Feesten vormen een belangrijk onderdeel van het Jodendom, maar hoe vier je feest als mensen je naar het leven staan? Religieuze Joden kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog bij het uitoefenen van hun geloof, voor uiteenlopende dilemma’s te staan; Hoe vier je Pesach, het feest van de bevrijding, als je gevangen zit? Hoe houd je de Sjabbatsrust, als je gedwongen wordt te werken? Of ga je vasten tijdens Jom Kippoer als je al zoveel honger lijdt?

  De tentoonstelling Vreugde in verdrukking laat op een laagdrempelige manier zien hoe het Joodse volk de feesten vierde en nog steeds viert.